Bakugan: Chronicles


Főoldal
Bejelentkezés
Vendégkönyv
Hírek
Chat
Társoldik
Képek
Animációk
A szerkesztőkről
Szavazás
Extrák


Bakugan Chronicles
Bakugan: A Kristályok Legendája
Bakugan Story: Rise of the Championship
Yu-Gi-Oh! The Newest Generation!
Shinigami Krónikák
Pokémon: A New Legend's Born
Death Note: The Last Criminal
Digimon Warriors
Pokémon BW: TaI

5. Paladin


----------------------
Nincs új bejelentett rész.
----------------------


Bakugan Battle Brawlers
Bakugan Battle Trainer
Bakugan Dimensions
Bakugan Arcade Battlers
Defenders of the Core
Bakugan: Rise of the Resistance

Bakugan New Vestroia

1. rész: A Vestaliak Inváziója: New Vestroia békéje nem tartott sokáig. A Vestal faj megtámadta a bakuganokat, s golyó formába alakította, rabszolgaként kezelve, nem tudták, hogy a bakugan értelmes lény. Most az egyetlen remény Drago, ezért elküldik a földre, hogy keresse meg Dan Kusot. Marucho is velük megy New Vestroiába, s Neo Dragonoid elmondja a helyzetet. Ám ekkor megjelenik Lync és Volt. Ekkor megérkezik Mira, az ellenállók vezetője, s ad egy bakugan gauntlet-et Dannek, s végül sikerül győzniük.

2. rész: Szembenézés Ace-el: Danék a csata után Mirával mentek az ellenállók bázisára. Az út mentén Mira elmondja nekik, hogy csak néhány vestali vette észre, hogy a bakuganok érző lények. Ezután az apja nézetei ellen fordult, eljött onnan, s megalapította a bakugan ellenállókat. Mikor megérkeznek, ott van Baron, s mintha valami csodát látna. Mert ő amúgy a bunyósok nagy rajongója. Ace, a másik tagja a csapatnak azonban nem nézi jól szemmel Őket. És kihívja Dant, ha Dan győz csatlakozhatnak...

3. rész: Elér a Bezsongás: Az első fejezet a vexos legyőzésében Alpha város. Baron eközben fél, hogy mi fog történni, ha Dan megtudja hogy Ő vesztette el Tigrerrát. Miután Volt és Lync vesztettek, Spectra Mylenet és Shadowt küldi az ellenállókra. Másnap megjelennek Shadowék, s Shadow ellen ki kell állnia Baronnak. Baron fél hogy elveszti barátját, de végül legyőzi a gonosz vérfarkas bácsit.

4. rész: Marucho Küldetése: Maruchonak nem jutott bakugan, ezért is elindult keresni magának. Ezzel egyidőben Mylene is munkálkodott. Bakuganokat gyűjtött. S reggel találkozik Elfinnel, aki ismeri, sőt odavan Preyasért. Amikor Elfint megkéri hogy legyen a partnerja, nemet mond, mert a megfelelő társra vár. De mikor Marucho joban kifejti céljait, amely egyezik Preyaséval, végül Elfin belemegy, hogy teszteli Maruchot, hogy lehetne-e ideiglenes partnerek. Ekkor Mylene-al kerülnek szembe. Majdnem vesztenek végül, de egy csuklyás alak tűnik fel, s Ventus bakuganokkal a csatát megnyeri.

5. rész: Vereség Íze: Gus le akarja győzni az ellenállókat. Tehát úgy dönt, hogy a saját kezével hozza vissza a Vexos becsületét, elindul az ellenállókhoz. Eközben Alpha város felé uton egy kis megállót tartanak Miráék. Mert átnyújtja Dannek a trap bakuganját, Scorpiont. Ezután Gus megjelenik, s fel teszi azt a kérdést: mit ér neked az, hogy megmented a bakugan(oka)t? Majd később harcolnak, s Gus nyer...

6. rész: Egy Barát Visszatérése: Hydron mérges, mert az ő ostoba kis gyűjteménye még nem teljes. Ezért most a haját birizgálja még jobban, és parancsolgat, hogy Gus és Spectra szerezzék meg Dragot. Az ellenállás azt tervezi hogy az Alpha city ellen támad. Eközben Ace ellene van, mert nem akarja hogy Mirának baja essen. Persze Mira elsődleges célja a bakuganok megmentése elé kerülhet. Eközben Gus ellen és Spectra ellen száll harcba Dan. De Ők túl erősek. Ekkor Spectra elárulni tervezi Hydront, nem akarja odaadni neki Dragot. Ekkor megjelenik újra a csuklyás idegen, s végül győz a segítségével Dan. Shun volt az, s elmesélte, hogy a hegyekben gyakorolt, amikor egy portál beszippantotta. Miután megmentette Ingramot, Vestroiában bolyongott. Később megmentette Maruchot, és most Dant. Shun céja igazából: Megmenteni Skyresst.

7. rész: Cyber Rémálom: Shun miután sikeresen bevezeti a társait a városba, Mira rögtön elindul megkeresni Keitht, a bátyját. Az otthonukban megnézi Keith gépét, de nem talál semmit. Miután Prof. Clay, az apja megérkezik, annyit mond: ő nem fontos. Majd Mira követi apját a laborok felé. Shunék rájönnek hogy egy arénában lehet harcolni, s a Dimension Controller(dimenzió kontrolláló)-t csak úgy lehet tönkretenni, ha nyernek. Mira eközben szemtanúja az első számítógépes bakugan "születésének". A neve Ventus Altair. Mira ekkor Lync ellen harcol, Lync használja Altairt. Wilda és Balton veszélyben, ám ekkor Lync aktivizált egy képességet és bumm Altair pápá^^. 

8. rész: Mi a Terv?: Shun és Ace együtt részt vennek a bajnokságban, sors húzás után. Miráékat majdnem elkapják, ám ekkor Mira úgy tesz mint egy nagy vexos rajongó. Ekkor Mira meglátja hogyan dobja fel a bakuganját Spectra, ugyanúgy mint a bátyja, Keith. Közben Ace és Shun nem tudnak rendesen együtt dolgozni, s majdnem veszítenek. Mikor az ellenfelek gúnyolódnak, Shun és Ace félreteszik az ellentéteiket, s legyőzik őket. Tehát tovább jutottak, a következő ellenfelük: Lync és Volt.

9. rész: Szabadság Futás: Eközben Danék elindulnak a dimenzió kontrolláló felé. Míg Volt egy új védő bakugant mutat be: Brontest. Lync pedig Altairt használja megint... Ekkor Danék elcsodálkoznak a sok elkapott beszélő bakuganon. Ekkor az őrök megpróbálják elkapni Dragot, de Marucho megmenti a barátait. Eközben Shun és Ace rájött Altair gyengeségére: nem képes több ellenfélre figyelni. Eközben Dragonak sikerül egy kart lehúzni, s sikerül a dimenzió kontrollálót elpusztítani. S a stadionban mindenki megtudja az igazságot a bakuganokról.

10. rész: Meglepetés Látogató: Ahhogy az ellenálók elindulnak Beta város felé. Látszik hogy Dan és Runo hiányolják egymást. Ekkor Runo úgy dönt elmegy New Vestroiába. Ezután elindultak Moszkvába, s Alicehez mentek. Micheal nem engedi hogy Runo átmenjen. Ám azon az éjszakán besettenkedik. S Runo átmegy végül a kapun. Eközben a többiek megtalálták Runot, de csak a lelke volt ott. Runo csak látni volt képes Dant, hallani, és beszélni hozzá. Megölelni nem tudta. Dan, Mira és Baron Runoval megy, ám átmegy a kapun Spectra, Gus és Lync is.

11. rész: Kapu Zúzók: Átjutnak végül a kapun. Eközben Vestroiában Marucho győz Shadow ellen. Spectra a földön elrabolja Runot, s ultimátumot ad Dannek. Mira kergeti utána Gust, míg Baron Lynckel harcol. Spectra valójában Hydron ellen van, s összeakar állni Dannel. Elengedi Runot. Alice visszaviszi Gust és Spectrát a laborba, s visszaküldik Őket Vestroiába, de a kapu elromlik közben. Lync is veszít. Majd Lync miután ott maradt. Kénytelen elfogadni Alice vendégszeretetét.

12. rész: Álarc Nélkül: Az ellenállók úgy döntenek kicsit tartanak egy kis szünetet, s elmennek a vidámparkba. Spectra és Gus pedig visszatért. S ki akarta Spectra hívni Dant. Azonban Mira akart ellene menni. Gus akar ezután harcolni inkább, s Mira vs. Gust végül Mira nyeri meg. Gus le akarja beszélni a maszk levételéről Spectrát, de végül leveszi, s kiderül, Mira legnagyobb ellensége a bátyja.

13. rész: Hangok a Éjszakában: Egyik nap Shunék hangokat hallanak, Shadow az, de erre csak Shun jön rá. S Ace Mylenehoz került. Ez egy nagy csapda volt. Acenek ki kell állnia Mylene ellen. S végül meg is tette. Ace nagyon vesztésre állt, s végül vesztett is.

14. rész: Párbaj a Dűnéknél: Eközben Marucho egy sivatagba érkezett Elfinnel. S beleesett egy fotóhomokba. Volt megmenti, de ebből csata lett végül. De végül Dynamo Brontes erősnek bizonyul, s Marucho elmerül a futóhomokba. Dan most már vissza akar téeni segíteni barátain.

15. rész: Utolsó 1 Álló: Miután Acet és Maruchot elkapták, Shun úgy dönt egyedül megy a Béta vezérlőt elintézni. Ám az útjába kerü Shadow. S nála van Darkus Alpha Hydranoid. Majd Ingram és Shun rájönnek, hogy ez egy mechanikus bakugan igaziból, s a neve Darkus Hades. Végül Shun is vereséget szenvedett.

16. rész: Lásd az Erőm!: Spectra és Gus ottragadtak a földön, egy raktárban. Gus hoz "lé a dobozban"t. De Spectra is elment. Utána megy, de Spectra nem hallgat rá. Spectra úgy dönt, hogy erőszakkal veszi rá Dant, hogy csatlakozzon hozzá. Majd küldenek Dannek egy kihívást. Végül Dan elég jól áll, ám akkor Metalfencer is belépett a harcba. Helios frusztrált, és azt követeli, hogy adjon neki Spectra még több erőt. S végül Spectra győz. Dan ezután összetör, hisz elvesztette a társát. Azonban Spectra ajánlata csöppet sem érdekli.

17. rész: Pajtás, Hol a Bakuganom?: Dan ekkor elkezdi képezni magát intenzíven, hogy visszaszerezhesse későbbiekben Dragot. Apollonir eközben kijelenti, hogy meg kell menteni Dragot, mert különben a perfect core elveszti  fényét, és már a dimenzió kontrollálók is egyre erősebbek. Dan végül összeesik a képzésben, s lázas lesz. Majd Ő elmegy a parkba, s sír Drago miatt. Ekkor egy helyről kijön Apollonir, s felajánlja hogy segít Dragot visszaszerezni. Spectráékhoz teleportálja őket, majd Dan kihívja Spectrát. Apollonir könnyen legyőzi Heliost és Metalfencert, azonban valamivel nem számoltak: Dark Neo Dragonoid...

18. rész: Eltűnt, Eltűnt Bakugan!: Dan Apollonir segítségével küzd Drago dellen. De rá kell jönnie, hogy Drago már nem önmaga többé. Eközben Spectra teletömi Dragot tiltott lapokkal, s hozzá fér a perfect corehoz. Apollonir szerint egyetlen választás az, ha Dragoba kerül valamilyen módon, s elszívja a felesleges energiát. Ekkor egy lándzsává alakult, s Dan elindult Drago felé. De hogyha elrontja Dan, akkor Drago meghal, és Vestroia újra 6 külön világgá alakul. Végül sikerül a terv, és Dan nyer. Boldogok lesznek hogy újra együtt lehetnek. Spectrát nem kavarta fel a veszteség, legközelebb majd visszaszerzi, gondolta.

19. rész: Családi Kötelék: Az elenállók elhatározták hogy visszatérnek Vestroiába. Eközben Lync egy csellel eljut Spectráékhoz. Majd mikor már a portál kész. Mira elárulja őket, s azt mondja, azért megy velük, mert Spectra a bátyja. Dr. Michealnek sikerült megjavítania gépet, de csak bakugauntlettel rendelkező emberek léphetnek át. Végül Dan és Runo érzelmes búcsút vesznek egymástól.

20. rész: Béta Város Blues: Mikor Danék visszaérkeznek, üresen találják az ellenállók járgányát. Eltűntek Shunék is. Ezután elindulnak Beta városba, hátha ott vannak barátaik. A többi vexos tag meglepődött, amikor Spectra visszatért. Mira is vele volt, mondván hogy csatlakozik a vexoshoz. De azonban Ő csak azt akarja hogy megtudja, mit tervez Keith. És rájön, hogy Shunt, Acet és Maruchot túszként tartják fogva. Megpróbálja kiszabadítani őket. Eközben Baron és Dan belógnak a városba, de rögtön Mylene-al és Shadow-al kerülnek szembe. Végül legyőzték őket, s a dimenzió kontrollálónak kampec. Eközben Mirát félbeszakítja Spectra, s kiengedi Shunékat, majd azt mondja: tartozik neki. Mylene megvádolja Spectrát, hogy vesztett a földön, s hogy ő szabadította ki a foglyokat. Mira pedig marad még egy ideig.

21. rész: Testvéri Szeretet: Mira bizonytalan Spectra szándékait illetően... Eközben Gamma városba mentek. Ace nem akarja elhinni hogy pont Mira árulta el őket, de végül inkább elindulnak Gamma város vezérlője felé. Azon éjjel Spectra meghívta Mirát egy vacsira. S arra kéri, hogy csatlakozzon hozzá, mert nélküle nem tudja elérni a célját. S ezután egy sorsdöntő csatába kezdtek, ha Mira veszít a szolgálatába áll, ha nyer, akkor vissza kell változnia a bátyjává. Eközben Helios vállalja, hogy Cyborg Helios legyen. Cyborg Heliossal sikerül Spectrának könnyen nyernie...

22. rész: Föld Alatti Összecsapás: Hydron meghívja magához Spectrát és Mirát, majd az apjától üzenetet kap, s kiderül hogy dühös a dimenzió kontrollálók pusztulása miatt. Lync és Mylene ment, hogy szemmel tartsák Spectrát, majd megnézték az újféle mechanikus bakuganokat. Mikor bejutnak Gamma citybe, rájönnek hogy az nem város, hanem kutatási létesítmény. Hirtelen Mylene és Shadow megjelenik, s Shunnal és Maruchoval lépnek harcba. Eközben meglátta Mira az újféle mechankus bakuganokat... Eközben Baron és Volt is harcolnak, s végül Mira és Gus száll szembe Danel és Ace-el.

23. rész: Faltól Falig Bunyó: Dan és Ace részt vesz a Mira és Gus elleni csatában. Egyre jobban vesztenek, úgy tűnik Mira szándékosan. Amúgy már Shun, Marucho és Baron is nyertek. Majd később kiderül, ezek az új mecha bakuk, Maxus Dragonoid darabjai. Spectra nagyon dühös lett Mirára. Eközben Mira bocsánatot kér, s elindulnak Hydron palotája felé, hogy kiszabadítsák Skyresséket.

24. rész: Végső Bakugan: Mikor elindulnak a palota felé Danék, akkor aktiválja Hydron az utolsó dimenzió vezérlőt, s Shun, Mira és Marucho egy lift tejére jutnak. Ám a többiek a talajra kerülnek. Mikor ki akarják találni a feljutás módját, megjelenik Spectra és Cyborg Helios. Eközben Miráék bejutnak a trónterembe, s megpróbálják Skyresséket kiszabadítani. Gus kihallgatja a vexos terveit, az hogy elárulják Spectrát. Ekkor Lync észreveszi, s még értesítés előtt leüti. Spectra alá becsülte a perfect coret, ám ekkor használta a saját 6 kis bakuganját, s így megszületett Maxus Helios. S végül Dan is kénytelen használni a maxus hatalmat. Így elkezdődik a végső csata.

25. rész: Végső Visszaszámlálás: Ahogy a csata Maxusok között folyik, Mylene elhurcolja Hydront a gyüjteményétől, mert elmennek New Vestroiáról. De végül beleegyezett, mert majd minden Spectrára fognak kenni. Eközben Shunék próbálják kiszabaditani régi társukat, de a numerikus kód nincs meg. Eközben a maxusok lezuhantak a palotára. Myleneék pedig elindultak. Majd Mylene eldobja Brontest és Elicot, mert az érzelmek feleslegesek, s szerinte a gép bakuganok sokal erősebbek. Elfin végül véletlenül felfedezi a kódot. Hydron pedig felrobbantani készül a palotát.

26. rész: Találkozás: Dan és Sectra folytaták harcukat. Skyress és társai pedig kiszabadultak. A maxusok csatája döntelen lett, de Helios akarta folytatni a csatát. Spectra pengét csinál a gauntletből, s azt akarja hogy Dan harcoljon ellene. Mielőtt akárki nyerhetne is, a palota felrobban. Dan és Drago láthatóan megmenekült, Spectrának pedig Gus, Brontes és Elico meg Primo Vulcan segített. Azután Apollonirék megjelennek előttük, a nagy boldogság után, hogy találkoztak régi védőkkel. S azt mondják Dragonak szabad élni, s felruházzák egy erővel, mellyel akármikor átmehetnek a Földre. Eközben Skyress úgy dönt marad Vestroia védelmezője. A többiek visszamennek, s a védő bakuganok visszatérnek eredeti gazdáikhoz, s mind nagyon örülnek neki.

27. rész: A Pusztítás 6 Foka: Zenoheld nagyon dühös a veszteségek miatt, s megbízza Prof. Clayt, hogy készítsen egy gépet, mely elpusztítja a bakuganokat, egyenlőre meghatározott sugárban. Azonban ehhez a 6 attribútum energiára van szükségük. Eközben Mira elmegy a Földre, s értesíti barátait a helyzetről. Zenoheld pedig kihívja az Ősi Katonákat. És végül Zenoheld nyer. De a harcosok megidézik Dragoékat, s felruházzák őket az attribútum energiával, s így végül továbbfejlődnek Dragoék. 

28. rész: A Vexos Bosszúja: Ahhoz hogy a vexos megszerezze a hat elemi tulajdonságot, meg kell találniuk a bunyósokat. Baron elmegy az otthonába, s mikor a parkban van, Hydron ellen kell harcolnia. Hydron új bakuganja eléggé erős. De Nemus sem ér kevesebbet. Azonban végül Nemus veszít. Baron akarja a többieket figyelmeztetni, de gyorsan.

29. rész: Segítség Egy Sziréntől: Ace eközben keresi Baront, de akkor egy apartman valamit talál. Baron felhívja, majd közli vele, hogy Hydron egy kis tolvaj. Ekkor úgy tűnik, hogy Mylene és Ace harcolni fognak. Macubass elég erős, s majdnem legyőzi Midnight Percivalt, de végül Sirenoid és Klaus megjelenik, s segít nekik. Majd Mylene eltűnik, de előtte azt mondja hogy a többi vexosos még meg fogja támadni.

30. rész: New Vestroia Egy Nyugodt Napja: Klausék értesítik Danéket a helyzetről, s Danék át akarnak menni. Majd Zenoheld tesztelni akarja a BTS-t, s Shun pedig Vestroiába akar menni. Shun megérkezik, s akkor mikor körbenéz, nem lát egy bakugant sem. Ekkor megérkezik Skyress, s elmeséli, hogy egy nagy fémtárgy érkezett, s csapdába ejtette a bakuganokat. Shun megpróbálja az eszközt elpusztítani, de végül rájön hogy azt egy erőtér védi. Hirtelen feltűnik Lync, s a ventus energiát akarja. Mikor Master Ingram és Hylash nem bír az ellenféllel, kénytelen Shun bedobni Skyresst is. Mikor Skyress azonban nagy veszélybe kerül, Master ingram erőt vesz magán, s megmenti, legújabb barátjukkal Shadow Winggel. Ezután Skyress eltűnik, és sok szerencsét kíván Shunéknak.

31. rész: Spectra Felemelkedése: Danék átmennek Klaus vestali palotájába. Volt megy megszerezni a pyrus energiát. Volt és Dan harcolni akarnak, ám akkor megjelenik Spectra és Gus. S Spectra harcolni akar Dannel. Voltnak ez nem tetszk, de Gus lenyugtatja Alto Brontessal. Végül Mira, Marucho és Dan megy Spectra ellen, s végül Ők győznek. Helios MK2 erős volt, de Drago mégis csak Apollonir erejével volt. Amúgy a végén Dan figyelmeztette Spectrát, hogy még találkoznak.

32. rész: Shadow Támadás: Spectra megpróbálja Vestalra rátukmákolni azt, hogy Ő a hős, s Zenoheldet le akarja győzni, s minden dimenziót megmenteni. Danéknek és a Vexosnak ez nagyon nem tetszik. Ekkor Zenoheld észre veszi, hogy nem tudnak utazni Vestalra, mert Spectra zavarja a jeleket, ezért Shadowt a földre küldi, hogy győzze le Alicet, ezzel a Földre csalogatva a bunyósokat. Rátámad Alicere, de végül megérkezik Chan Lee. Alice először vonakodik a harctól, de végül Masquerade-el együtt működve legyőzik Hadest. Ám Shadownál volt egy másik védő, MAC Spider, s végül Shadow nyert. Micheal laborja azonban elpusztult.

33. rész: Brontes Árulása: Miután Alice értesíti Klaust, Dan úgy dönt visszamennek a Földre, még a nyilvános csapda ellenére is. Ám Michael transzportere elpusztult, ezért is úgy gondolják lehetetlen átjutni. Klausnak szerencsére van sajátja. Eközben Baron búcsút mond a családjának. Ekkor Spectra jelenik meg, s nem találja ott Danéket. Klaus letagadja hogy ott voltak. Spectra végül azt mondja, hogy nem tudja örökre bujtatni őket. S elmegy. Eközben Gus kihívta Voltot. Végül Gus nyer, Volt pedig összetörik kissé. De nem csatlakozik Spectrához. Majd Gus annyit mond, hogy Brontes már nem kell, s eldobta, mint egy szemetet.

34. rész: Föld Megszállók: A bunyósok visszatértek. Azonban Marucho házában kell maradniuk, mert csak ott vannak biztonságban. Eközben Mylene és Lync is megérkeztek. Lync jól álcázta magát, míg Mylene hát, nem volt jó a ruhája... Runo harcolni akar, s azt hiszi, hogy Dan úgy gondolja, hogy nem elég erős a vexoshoz. Runo kimegy a városba, hátha találkozik a vexossal, Mira utána megy, ekkor rátámadnak Myleneék. S végül Myleneék elnyerik a Subterra energiát.

35. rész: Elfin Futásban: Miután Elfin egy beszélgetést kihallgat Preyas és Maruchoét, mérges lesz, s kimegy a városba. Ekkor Hydron és Shadow rátalálnak. Preyasék időben érkeznek hogy megmentsék, s egy csata bontakozik ki ebből. Eleinte kissé ellentét van a kaméleon pár között, de végül szinte legyőzik a vexost. Elfin kivédi egy Preyasnak szánt csapást. S ezért elveszti az Aquos energiát, végül Preyas haragból legyőzi Shadowt és Hydront.

36. rész: Szamuráj Erőpróba: Baron kishuga Maron érkezik Klaus kapuján keresztül. Julie és Runo azt tanácsolja neki, hogy mutassa meg Maronnak a várost. Eközben Shun egy szamurájjal foglalkozó valahova megy. Ekkor egy szamuráj elmegy mellette, s kiderül hogy Volt az. Ekkor aktiválják a bakugauntletet, ezzel egyidőben Baron is. Ketten együtt könnyen legyőzik Voltot, így a ventus energia megmaradt. Maron köszönetet mondott, s elindult, előbb Shunnak megköszönte amit tett, és megpuszilta.

37. rész: Virtuális Elmebaj: Billy és Cycloid visszatér a városba. Eközben elindul Maruchoék felé, azonban Mylene és Shadow a tudta nékül követi. Billy karjába ugrik Julie, majd az elenállók bemutatkoznak. Billy kapott egy bakuganuntletet Klaustól. Nem sokkal ezután elkészült Marucho virtuális csata szobája. Mindenki szívesen kipróbálja, kivétel Shun, aki úgy érzi hogy a helyre vigyázni fontosabb. Mindenki sorsot húz, s Ace Billyt kapja. Billy mellé még beugrik Julie is. Ahhogy a csata dúl, kiderül hogy Billy sokkal jobb lett, azonban Midnight Percival, és Ace nemrég kifejlődött Flash Falcon Flya ellen nem volt esélyük. Ezután Shun megkéri őket hogy térjenek vissza, s mutat egy képet. Most már a vexos tudja hogy hol vannak...

38. rész: Minden vagy Semmi: Már nem tudják a bunyósok a vexos elől elrejteni magukat. A bunyósok most már meg akarják támadni Zenoheld palotáját. Azonban a bunyósoknak nincs transzportálójuk, s még a palota helyzetét sem tudják. Dan hamar rá akar jönni a helyzet megoldására, s végül rájön, a megoldás Spectra. Azonban a többiek hezitálnak, mert egy az, nem is bíznak abban hogy meggyőzik Spectrát, a másik pedig hogy hogy lépjenek vele kapcsolatba. Ezután Mira azt is mondja, hogy már nem bízik meg Keithben. Ezután a vexos észleli, hogy egy teljesen más univerzumból nyitottak egy kaput a Földre. Eközben Spectra tart a Földre. Dan pedig eközben belátja, hogy mennyire hasonlítanak egymásra Spectrával. Runo szólt a vacsora miatt Dannek, ám ekkor Spectra a transzporterrel a hajójára hívta Dant. Dan ott megtudja, hogy Heliosnak szüksége van a perfect core-ra, hogy végső bakugan lehessen. Ekkor kötnek egy ultimátumot: Ha Spectra nyer, Dan szívesen adja át a perfect coret, azonban ha Dan nyerne, akkor Spectra csatlakozik az ellenállókhoz, és elvezeti őket az anyakastélyhoz. A harc közben Spectra rájön, hogy Helios csak úgy nyerhet, ha használja a természetes képességeit, győz, és továbbfejlődik. Végül Spectrában felmerül pár kétség, s végül Helios veszít. Mindenki, kivétel Billy, Julie és Runo velük megy, hisz Spectra kijelentette, hogy csak együtt mehetnek. Majd Spectra azt mondja, hogy Dan a barátja lett. Helios ezután könyörög Spectrának, hogy hagy legyen még erősebb. Spectra egyetért, s akkor egy kutatási adatot néznek meg, az evolúcióról, s hogyan hozzanak ki a bakuganból új képességeket...

39. rész: Bosszúálló Spectra: Spectra elvezette Danéket az anyapalotára, Danék hívták a BTShez, de Ő és Gus nem mentek velük. Ők inkább Zenoheldhez mentek. Zenoheldék vádolták Spectrát, de Spectrát nem érdekelte, hanem inkább megfenyegette Zenoheldet, hogy hagyja békén az ellenállókat. Eközben Gust nagyon felhúzzák a Vexos tagok viselkedése Spectra iránt. Danék elkötnek egy autót, s elindulnak a BTS felé, míg Gus visszamegy, s megtámadja Zenoheldet, azt akarja hogy harcoljanak. Zenoheld belemegy, s kiderül, a királyi palást karcsusít. A harc eleinte jól megy Gusnak, ám a végére tiszta káosz lesz, főleg amikor Farbros+Assail egyesülnek, és előbb Elicot öli meg, mikor Gusra céloz Farbros, után Hexadost, Hexados ekkor Vulcant védte, de darabokra röpült. Végül Gus és Vulcan következett, Gus felállt Vulcanra, s elviselte a halált, mely egyre közelebb jött, s ennyit mondott: "Búcsúzóul neked, Spectra mesteeeeeer!" És ezzel vége volt a résznek, hogy meghalt vagy sem, nem tiszta még.

40. rész: Csapda: Danék behatolnak a palotába, a főépületbe, ahol a BTS fővezélője van. Dan és Mira rögtön love storyba kezdenek, majd futkározni a gonosz csuklyások elől, azután hogy Hydront megkeressék. Eközben Shun és Baron pedig Mylene-el és Volttal akadnak össze, Ace és Marucho pedig Lynckel és Shadowval. Hydron pedig alig várja, hogy elverjék. Shunékat és Ace-éket is legyőzik, mert a vexososok csalnak, a pályával. Később Dan és Mira és Hydron felállnak a harctéren(tegyük hozzá, Hydronnak a részben ellenállós gauntletje van) eközben Spectra pedig ajánlatot tesz Professzor Claynek.

41. rész: BT: A Végső Harc: Dan és Mira, szemben Hydronnal. Eközben Spectra felajánlott egy cserét Profnak. Odaadja a DNS adatot, ha átáll hozzá, azonban Clay prof. nem árulja el Zenoheldet, mert hűséges, mint Gus. Mielőtt Hydronék csatája elkezdődne, Spectra megérkezik, s Zenoheld is. Mikor már nagyban folyik a csata, megérkeznek a többiek, hogy figyelmeztessék a csalás miatt Dant, ezelőtt Mirát kiütötte Hydron, s már késő. Csalnak a vexososok, de végül Spectra használja a battle gearjét, Twin Destructort,  s azzal öszezavarva a pályát, győznek Dannel Dryoid és Hydron ellen. Az elején Helios és Drago eléggé nem bírják egymást, de Farbros ellen összemelegednek. S végül majdnem győznek Twin Destructornak hála, de akkor Prof. Clay alkalmaz egy új csalást, megint a G erőkkel játszadozik, s végül veszít Dan, a gauntlet rendszer pedig öszeomlik, így vége a csatának. Végül Farbros felrobbant igaz, de a BTS kész, és a vexos és ellenállók egymással szemben, mikor is bejelenti Zenoheld, hogy a bakuganoknak, vestroia népének, vége...

42. rész: Kivonulás: Danék úgy döntenek, hogy megmentik a bakuganokat, Spectra hajójával. A bakuganokat elteleportálják Maruchoék házába, közben Mira kicsit törődni próbál a bátyjával. Clay úgy gondolja, kikéne kicsit kapcsolni a BTS-t, s ekkor Drago elakar indulni feláldozni önmagát, végül Helios megakarja állítani, de együtt indulnak a BTS elpusztítása miatt. Spectra aggódik Heliosért, Dan meg Dragoért, a többiek is, azután hogy Drago felvitte a BTS-t az atmoszférába, majd ott feláldozta magát, de akkor megjelent Wavern szelleme, s bátorságot öntött Drago szívébe, az elszívta a BTS erejét, az attribútum energiákat, s átalakult Helix Dragová, majd pedig egy nagy támadással elpusztította a BTS-t, és a BTS főirányítóját. Végül mindenki nagyon boldog volt, kivétel Spectra és Helios, akik egyedül mentek tovább újra.

43. rész: Fantom Adat Támadás: Minden bakugan megmenekült, hisz a BTSnek vége. Danék visszaszállították a bakuganokat, majd azok köszönetet mondtak nekik, és Danék hazamentek. Elmentek Danék házába, s ettek, majdnem mind. Mert eközben Marucho a Bakugan Interspace Systemet csinálgatta. Dan telefon hívást kap, hogy Phantom Adat támadta meg az Interspacet. Eközben Mira a saját családján gondolkodott el, Dan családját látván. Miután Maruchohoz értek, úgy döntöttek, hogy bemennek az Interspaceben, s mikor megtették, akkor ott találkoztak 4 bakugannal, Ők voltak a Phantom Adatok. Hawktor, Aranaut, Akwimos és Coredem volt az. Nem beszéltek, ezért Baron úgy döntött, hogy kiáll valamelyik ellen. Aranaut volt a jelentkező, ekkor Marucho egy Avatar Baront csinált, majd elkezdtek harcolni. Először Baron vesztett kört, azután Avatar Baron, de végül, Avatar Baron Battle Crushert használta, a Battle Geart, amely Aranautra kapcsolódhat. Mindenki meglepődött, s végül nyert Avatar Baron, de kiderült, hogy Aranaut és Battle Crusher kíméletlen, s szétrombolták az Interspacet, majd Danék Spectrát gyanusították.

44. rész: Spectra Utolsó Felállása: Danék gondolkodnak az Interspaceben történteken, majd enni készülnek, de akkor, Spectra jön, s mentálisan beszél Dannek, s kihívja. Drago segítségével elmennek hozzá, majd elkezdik a csatát. Eleinte Dragot nagyon szétveri Helios, de utána Helios Farbasa kissé zárlatot kap, így Spectra rögtön hátrányba kerül. Helios a következő körben, meg kiszed valami zsinórt magából, amellyel szerez +800G-t és képessé válik, arra, hogy csak úgy elpusztítsa az ellenfél portállapját, de így csak 100 pontot vesznek el Dantől, majd az utolsó összecsapásban, nagyon is előnybe kerül, de végül Twin Destructor zárlatot kap, s Drago lehámozza róla. Ezután egy végső csapást használnak, azonban Dragonak a többiek segítenek, erőt adnak neki, így használ magától egy új képességet, s kiüti Heliost, Helios hátranézett ekkor, majd megmentette Spectrát, ezután Spectra és Helios elismerte, hogy Dan és Drago nyert, és hogy Dan a legjobb, Drago pedig a végső bakugan, majd Spectra levette a maszkját, s visszatért idézőjelben Keith, a végén Mira nagyon örült ennek.

45. rész: Fúziós Zavar: Keith és Mira egy kis szabadidőt együtt töltenek, de Ace máris féltékeny Keithre. Julie ekkor hátba vágja, hogy megmagyarázza utána, hogy Keith csak Mira bátyja, majd miután Percival is Ace ellen van, elpirul. Utána Marucho behívja Őket, Keith is odamegy. Összehasonlítják a DNS kódokat, majd utána megvitatják, hogy Dragonak lehetne Battle Gearje. Drago először nem akarja, de végül beleegyezik, hogy legyőzzék mindörökre Zeno'-t. Eközben Profeszor Clay megkapta a Fantom Adatokat, s elkezdte kutatni, ekkor megtalált egy univerzumot, talán Neathia bolygója volt az. Ezután Helios és Drago DNS-ét összehasonlítja Keith, majd megcsinálja JetKor prototípusát, utána bemennek az Interspacebe. Ott Keith maga vállalkozik arra, hogy tesztelje vele Dan JetKort, ekkor Spectrává alakult, majd Hawktor és Coredem mellé állt. Ezután elkezdik a harcot, végig Spectra áll jól, ekkor JetKort bedobja Dan, de szikrázik amikor egyesül Dragoval. Spectra is használ két Battle Geart, Swaythert és Rock Hammert. Utána JetKort egyre jobban kidobja a teste, de végül, nagy elszántság segítségével kiüti Hawktorékat. Eközben Prof. Clay jelentést tesz Zeno'-nak, hogy sikerül előállítania Battle Geart, s Zeno' engedélyezi a projet teljesítését.

46. rész: Volt Lázadása: Zenoheld bemutatja pribékjeinek a terveket, de ez Voltnak nem tetszik, s közbeszól, ám ekkor Hydron felrúgja, s végül Volt úgy dönt, hogy itt hagyja ezt a gonosz csapatot. Eközben Mira szomorkodik a gonosz tudós Prof. Clay miatt, s majdnem elrontja JetKort, végül kimegy, Keith utánamegy, s megtárgyalják az apadolgot. Igaz Keitht nem annyira érdekli, de ad Mirának egy Bug Spyt, így üzenhet az apjának. Mikor megtette, Prof. Clay dühösen elutasította, de végülis jó információkhoz juttatta Mira. Volt az éjjel elmegy, Mylene látja is, majd sok szerencsét kíván, s azt mondja, hogy Volt vigyázzon magára. Volt visszament oda ahol régen élt a családjáva, de a most egy lepukkant környék, mikor haza megy, visszaemlékezik a családjára de végülis kiderül, hogy az a ház, ahol élt, mostanra egy rom, s elhagyatott. Leül, majd gyerekek fociznak, s az egyik odamegy hozzá a labda miatt, ekkor elkezdi csodálni, hogy vexosos ott van, majd Volt megígéri neki, hogy fogja tanítani. Ám észrevette, hogy Hydron ott van, s Hydron előjött. Elkezdték a harcot, Hydron szokásosan a Murasame Blade-el kezdett, ezért is az első kört simán elvesztette, a második meg annál inkább, mert Volt aktivált egy csata rendszert, így Boriates "legyőzhetetlen" lett. Majdnem megölte Borival Volt Hydront, de végül elvétette, majd elindult, Hydron kissé megőrült, s ekkor egy gránáttal Voltot egy másik dimenzióba juttatta, igaz Volt megpróbálta magával rántani, de végül Hydron kiszabadult a fogásból, de Volt megígérte, hogy még visszatér.

47. rész: Viszafizetés: Lync nagyon díjazza először az Alternatív rendszert, de aztán eszébe jut Alice, s úgy dönt lemásolja a terveket, és értesíti Alicet, majd mikor megvannak az adatok, Clay lebuktatja, Mylene pedig értesíti Zenot, Hydron pedig Lync után megy. Lync nem mer bemenni Alicehez, végül mikor bemenne, megérkezik Hydron. Elkezdenek csatázni, nagyon szoros, de végül Hydron nyer, s egy dimenzió bombával másik dimenzióba küldi Lyncet, de Lync még előtte kidobta a memória kártyát a földre amit Alice megtalált, majd értesítette a többieket, de Lync miatt aggódott.

48. rész: Mylene Beolvasztása: Mylenet és Shadowt elküldi Zenoheld, hogy hozzák el a szükséges adatokat, a Battle Gearekről, meg a Phantom Datákat. Mylene és Shadow könnyen beszivárognak, ám az Ellenállás csapdát állított nekik, egy ideig sikerült, de Mylene kitört a gauntlet pengéjével, na meg Shadow a Shadow rugással. Ezután Mylene Mirát túszul ejti, s Keith becsapva őket "elvezeti" az adatokhoz. Mikor Myleneék rájönnek hogy ez csapda, már késő, ezért is egy csata alakul ki. Mylene vs. Mira és Shadow vs. Spectra. Spectra hamar győz, s Helios széttöri Spidert, majd Mira csatája is győzelemmel végződik, Macubass meg beolvad kissé, ezután Mylene dühös lesz, majd Shadow segytségével egy dimenzió dombát eldob.

49. rész: Egy Örökös Feleslegesen: Most hogy Zeno és Hydron egyedül maradtak kissé ingerültebb a hangulat. Clay halad, Hydront pedig megkínoztatja Zenoheld, amiatt, mert nem sikerült megszerezni az adatokat. Hydron ezután nem érzi magát jól, majd elalszik, s Voltról és Lyncról van rémálma. Azt mondják neki, hogy intézze el Zenot, ezután úgy dönt kihívja Zenot. Zeno kiáll ellene, s először jól megy Hydronnak, de aztán jön Assail Farbros. Eközben Mylene és Shadow ugyebár bement a dimenzió kapun, míg Mira és Spectra megmenekültek. Nahh de Hydronék csatája, végül Hydron erőt vett magán, s kiderült hogy nem is gyenge, majdnem győzött, de Assail Farbros túl erős volt neki, majd kiderült, hogy Gus él!!!

50. rész: Végső Fegyver: Az ellenállók valamit ünnepelnek, pontosan nem értettem mit, de eközben Spectrát valami zavarja, maga akarja ellátni Zenoheld baját, így hát elindul a Vestal Destroyeren, bejut a Motherpalacebe, s kihívja Zenoheldet. Először Heliosnak rosszul áll a szénája, azaz úgy látszik, de végül a jó kis Farbas rendszer megmenti, s Farbrost leteríti. Azonban jön Assail Farbros! Assail Farbros ellen beveti Spectra a végső formációt, azaz Maxus Heliost, de Maxus Helios veszít szinte ellene, ám ekkor megérkezik Gus, akinek előzőleg Hydron segített(, aki becsapott) megszökni a börtönből. Megmenti Spectráékat, de Farbros így is elpusztítja Helios végső formációját. Azonban Vulcan és Helios ellátják a baját. Ám ekkor jön az Ultimate Weapon, az Alternatív, amely akkora, hogy Helioséknak nincs sok esélye ellene.

51. rész: Mindenki Egyért: Az ellenállók rájönnek hova tűnt Spectra, azonban nem tudják hol is van pontosan. Megérkezik Michael és Alice, miközben Spectra és Gus kissé elmenekülnek a bolygó mögé, ahova Zenoheld támad, ám ekkor feltűnik Twin Destructor, s Spectra az LV3-al visszaveri ellenfelük támadását. Ezután Michael megtalálja Myleneék nyomát, így rájönnek hogy hol a motherpalacxe, előtte azonban Miráék és Runoék pár nyomasztó beszélgetést átélnek. Miután a motherpalaceen vannak Danék, beküldik bakuganjaikat harcolni, Shun a trap bakuganjait is. Eközben Spectra és Gus rátámadnak az UWre, azonban utána elékapja őket az, de végül Helix Dragonoid megmentette őket. Gus nagyon meglepődött, hogy Spectra az ellenségeikkel, azaz egykori ellenségeikkel van. Ezután elkezdődik a csata, ám ekkor Clay prof. aktiválta a Hyper FARBASt. És elindultak a Fortressek,  rengeteg. Elkezdődött egy nagyobb harc, amelyben Hylash az életét vesztette, de a többiek elég jól harcoltak. Persze volt sérül is. Preyas és Elfin megsérültek. Ezután Mirát elkapja az Alternatív, de Helios és Spectra megmentik, majd egy tervet eszel ki Spectra, hogy bejussanak oda, Zukanatort, az új, erőteljesebb Battle Gearjét előhívja, egy nagy lyukat lőnek az Alternatívba, majd belemennek.

52. rész: Végső Düh: Tehát Spectráék bementek az Alternatívba, míg Danék kint maradtak. Ezután összegyűltek, s Dan észrevette a hiányt. Ezután JetKort előhívta, s a LV2-vel lyukat ütöttek bele, majd elindultak. Marucho, Elfin és Preyas kint maradtak, elvileg harcolni Vulcannal és Gusszal, de Elfin nem bírta, így Preyas vele maradt. Eközben Gusék szorult helyzetbe kerültek, ekkor megérkezett Hydron, s Dryoiddal segített rajtuk. Danék miközben eljutottak az Interspace-szerű csapdába, Mira könyörgött Claynek hogy javuljon meg, hagyja ott Zenoheldet. Danék csapdába sétáltak, ott volt 4 Super Assault bakugan, akiket végül legyőztek, majd elpusztították az Alternatív reaktorát. Későbbiekben Clay Miráékkal ment, majd megmentette Mirát, de a saját életével nem törődve visszament végignézni a Dharakos videót. Ezután Gus megmenti Preyasékat, s Hydron eközben elkapta az apját, persze előbb még elpusztította Farbrost, így együtt haltak meg, Hydron, Dryoid és Clay, és persze Zenoheld is elpusztult. Végül Vestalra visszatértek Spectráék a Vestal Destroyerrel, előtte még Gusék megfogadták, hogy béke lesz, Helios pedig, azt akarta, hogy még találkozzanak, s egy oldalon legyenek akkor. A legvégén feltűnt Ren, s Shun kezében Hawktor, Marucho kezében Akwimos volt, Dan maradt Helix Dragonoiddal.

 


Openingek és Endingek
Prológusok
Csapdába Esve az Interspaceben
Nézhető Részek
Intermission Screenek
Változtatott Jelenetek
Csaták
DVD
Leírások
Speciális Epizódok


Szereplők
Főszereplő Bakuganok
Epizód Leírások
Egyéb Bakuganok


Szereplők
Főszereplő Bakuganok
Epizód Leírások
Egyéb Bakuganok
Bakugan Trapek
Battle Gearek


Szereplők
Főszereplő Bakuganok
Epizód Leírások
Egyéb Bakuganok
Battle Gearek
Mobile Assaultok


Szereplők
Főszereplő Bakuganok
Epizód Leírások
Egyéb Bakuganok
Mobile Assaultok
Mechtoganok
BakuNanok
Battle Suitok


Szereplők
Bakuganok
Epizód Leírások
Epizód Leírások(Gachi Baku)


BakuTech!
The Evo Tournament


Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg