Bakugan: Chronicles


Főoldal
Bejelentkezés
Vendégkönyv
Hírek
Chat
Társoldik
Képek
Animációk
A szerkesztőkről
Szavazás
Extrák


Bakugan Chronicles
Bakugan: A Kristályok Legendája
Bakugan Story: Rise of the Championship
Yu-Gi-Oh! The Newest Generation!
Shinigami Krónikák
Pokémon: A New Legend's Born
Death Note: The Last Criminal
Digimon Warriors
Pokémon BW: TaI

5. Paladin


----------------------
Nincs új bejelentett rész.
----------------------


Bakugan Battle Brawlers
Bakugan Battle Trainer
Bakugan Dimensions
Bakugan Arcade Battlers
Defenders of the Core
Bakugan: Rise of the Resistance

Bakugan Gundalian Invaders

1. rész: Egy Új Kezdet: Danék új városba költöztek, ahol a Marukura Corp elkészítette a világ gyerekeinek a Bakugan Interspacet. Dan elbringázott egy étteremhez, ahol Julie volt a felszolgáló, eközben épp az új barátját Jakeet várta. Jake kissé késett, de végül beért. Először Helix Dragonoidot akarta, de Dan nem adta (Hogy is adná?). Ezután elmenetek a Bakugan Interspacebe, ahol is Maruchoval találkoztak, s Marucho felajánlotta Aranautot és Coredemet, végül Jake Coredemet választotta, de kiderült, hogy Coredem nem beszél, ezért kisssé lelombozta. Megérkezett Ren is, az a titokzatos idegen aki még a New Vestroia végén jelent meg, s beszélt Danékkel, segített a mesterséges bakuk előállításában, stb. Shun eközben csatázott Shujival, és Hawktor legyőzte a LongFlyt, ezután egy új csata következett, mégpedig Ren vs. Dan. Először Dan vezetett, Ren végül visszavágott, s jöttek a battle gearek, ennél a résznél Marucho leállította a csatát, ám végül Dan egy helyre került, azaz ez egy álom volt, de elég valósághű. Ebben éppen a Gundalian bakuganok támadtak, valószínűleg egy bolygó leigázásáról volt szó.

2. rész: Kinyilatkoztatás: Az elején a Gundalianok tanácskoznak Barodius házikójában arról, hogy mi volt az a robbanás Ren és Dan harcában, és megakarják szerezni a bunyósokat szövetségesnek, még a Neathiaiak előtt. Dan elgondolkodik azon az "álmon", de ő tudja, hogy az valódi volt. Majd utána Maruchonak elmond valami fontosat Ren, hogy ő egy földönkívüli, s hogy ő Gundalian, és megtámadták a Neathiaiak. Danék segítségét kéri a Neathia elleni harcban, de nem tunak dönteni, ezután Ren egy kis csatát rendez a "Neathianok" és Danék közt. Lena és Sid kiállnak Dan és Marucho ellen. Marucho mind a két kört elveszti, sőt, a másodikban még le is megy minden élete. Míg Danék legyőzik Lenat és Sidet.

3. rész: A Látogató: Egy lány megjelenik az Interspaceben, majd azután kihívja egy fiú, azt legyőzi. Eközben Dan elkésik, miközben a többiek dumálnak, majd Ren megmutatja a többi "Neathiant", miközben Dan összefut Fabiaval. Fabia kissé földhöz vágja, majd kicsit dumálnak, de végülis Dan elmegy. Dan azután elmeséli a többieknek, hogy milyen jó csajjal talizott, Ren rögtön rájött, hogy egy Neathiai az. Shun furcsának találta Ren viselkedését, majd egyszercsak beteleportált Fabia. Ren miután közölte, hogy Gundalian, Fabia rájött, hogy későn jött. Elmondta, hogy Gundalia az ellensége, ekkor Dan kihívta, mert azt hitte, hogy Neathia a gonosz. Fabia végül vesztett, eléggé. Majd miközben a többiek Dannek gratuláltak, Shun eltűnt, Fabiahoz ment, hogy az elmondja neki az igazságot.

4. rész: Bunyós Kell: Feltűnik Ren egy újabb "ellensége", a subterra harcos Mason. Az elején legyőz egy ventusos gyereket, majd azt akarja a közönség, hogy Dan ellen harcoljon, de végül Jake áll ki ellene, ennek sokan nem örülnek. Jake végig nagyon béna, megmutatkozik Avior minden ereje, végül Jake veszít. Másnak Jakenek ad tippeket Julie, s Jake a focitudását felhasználja a csatában. Előbb a portállappal, azután Rock Hammerrel nyeri meg a köröket, így végül ő lesz a győztes.

5. rész. Szembesítés: A rész elején, Ren csapata harcol. Többé-kevésbé nyernek is, majd gyerekeket visznek Kazarináék elé. Kazarina hipnotizálja őket. Marucho eközben kikiáltja, hogy ne harcoljanak ellenük, mert veszélyesek. Majd megjelenik Zenet és Sid. Eközben a gyerekeket visszavitték. Dan és Ren kiálltak Zenet és Sid ellen. Zenet előbb legyőzte Rent, de Ren ezt szándékosan csinálta, hogy jobban megbízzon benne Dan. Végül Zenet feláldozta magát, s vesztett, hogy Sid nyerhessen. A rész végén pedig kiderült, hogy Linehalt is élő bakugan.

6. rész: Leleplezés: A rész elején Marucho és Ren munkálkodnak kicsit a Bakugan Intersapeceen, Marucho nem figyel, eközben Ren eldug egy csapdát a arénába, amelyet Dannek tartogat. Majd isznak egy innivalót, s beszélgetnek. Későbbiekben megjelenik Jesse annál az arénánál ahová Ren csapdát helyezett el, majd Danék és Renék is odamennek. Dan kiállna Jesse ellen, ám ekkor megjelenik Fabia. Fabia bevállalja Dan meccsét. Mikor a többieknek ellenvetése lenne, megjelenik Shun is. Ren már sejti hogy lebuktatni akarja, de mit is tehetne. Ezután elkezdik a csatát. És mi történik a második menetben? Jesse mondja, hogy hallgasson Fabia egy hangot, s ekkor elsüllyed a jobb lába Aranautnak. Ez volt a csapda. Ezután már egyszerűen legyőzi Jesse. Shunék ezután elmondják, hogy ezért a csapda miatt vállalta be Fabia a csatát, meg akarta menteni Dant egy vereségtől, amelyet Ren szánt neki. Ren próbálja magát védeni, de hasztalan, ezután elfut, majd Marucho is utánamegy, nem tudja elhinni, hogy az új legjobb barátja gonosz.

7. rész: Igazi Színek: Kiderült tehát, hogy Ren gonosz. Ren elfutott, Marucho utána, Marucho mindenhol keresi Rent, de nem találja meg, hisz annak más a célja. Eközben a többiek is elindulnak, de ők Maruchot keresik, majd miután nem találják, leülnek, s Fabia elmeséli az igazi történetet. Ren találkozik a haverjaival, eközben Marucho kihívja, ezután elkezdik a csatájukat, először Ren áll jobban, Marucho végül kiegyenlít, aztán legyőzi Rent. Mindezt már a többiek is látják, a második körre már odaérnek. Ezután odamennek Maruchohoz, majd Ren felfedi az igazi alakját, ezután felajánlja Maruchonak, hogy hagyja ott a bunyósokat, s menjen vele, de az nemet mond.

8. rész: Ellenséges Átvállalás: Megjelennek Ren és a barátai, az igazi barátai hogy gyerekeket roborozzanak Barodiusnak, Neathia és a bunyósok ellen. Jól megy eléggé, ám ekkor felbukkannak a bunyósok. Két gyerek és Sid és Mason állnak ki velük, míg Ren az irányítószobába megy, hogy csináljon valamit az Interspaceben. Fabia eltűnik, mindenbizonnyal Ren után ment, hogy azt kihívja. Jahh igen, ezek előtt amúgy Fabia elhozta az igazi Hawktorékat, majd odaadta. Akwimos összeveszett kicsit a másolat változatával. Végül amúgy a bunyósok nyertek, de mire nyertek, Ren terve beteljesült, kidobta őket az Interspaceből, hogy ne segíthessenek a gyerekeknek, akiket toboroznak, Ren lett az Interspace vezetője mostantól.

9. rész: Ikertámadás: Tehát Ren vezérli az Interspacet, Danék be próbálnak jutni, de nem sikerül, ám ekkor gyerekek próbálnak bemenni, Dan nem akarja, hogy bemenjenek, hazudik nekik, ám egy ikerpár rájön, és belemegy. Majd Jake visszatartja a tömeget, aztán széttöri a fővezérlőt, így a transzportáló leáll. Coredemék rájönnek, hoyg Coredem bejuttathatja őket, Jake és Dan bemennek, majd ekkor találkoznak az ikerpárral, akik kihívják őket. Jake és Dan végül nyernek, majd megszabadulnak a fiúk a sötétségtől. Ren nem örült a látogatásuknak, majd miután a többi gundalian otthagyja, nem úgy tűnik, hogy nagyon tetszik neki ez a helyzet.

10. rész: Kiút a Sötétségből: Megjelenik Fabia és Avatar Marucho az Interspaceben, feltűnik Zenetnek hogy furcsa Marucho, aztán Lenaval együtt kihívják őket. Eközben Ren elgondolkodik a múlton Linehalttal, miközben Marucho az Interspace vezérlőjénél van. Zenet és Lena legyőzi a "fura" Maruchot, kiderül hogy csak klón volt, majd végül Fabiat is legyőzik. Ren ezután beszélget Maruchoval, majd Marucho meglátja, hogy vesztettek Fabiaék így megy segíteni neki.

11. rész: A Titokzatos Csomag: Az elején Neathiát megtámadják a gundalianok, Linus így elmegy Neo Ziperatorral. Meg akarják keresni Danéket, azonban Shunnal összefutnak, aztán Ren és Jesse megjelenik. Kiállnak ellenük. Elég jól állnak, Rent le is győzik, Neo nagyon erős. De végül Jesse a Vilantor Gear Nirvanaval győz!

12. rész: Az Elem: Rennél van Neo, de Sid ellopja tőle, aztán kiáll Dan ellen, a tét pedig Neo. Ren vissza akarja tartani Sidet, de nem sikerül neki, végül elkezdődik a harc. Elejénél Rubanoid áll úgy ahhogy, de aztán vesztésre kezd állni. Sid úgy dönt felhasználja Neot, Ren meg akarja állítani, de végül bedobja. Nagy ragyogás elnyeli Dragot, majd Ziperator megjelenik Drago előtt. Átadja neki az elemet, aztán Linus álmában elbúcsúzik. Drago új erővel, új alakkal, végre új támadással győzheti le szegény Rubanoidot. Majd Sidet kirúgja Barodius, Rubanoid rátámadna Barodiusra, ám végül Krakix megállította, és Kazarina kísérleti nyula lett.

13. rész: Iker Gonosz: Ren Zenetet elküldi hogy szerezze meg az elemet. Danék elhatározzák hogy Neathiára mennek, így hát elindul Julienak megmondani. Julienak azonban dolga volt, így Dan várhatott a hírrel. Zenet úgy döntött Julienak álcázza magát, majd megpróbálta megszerezni Dragot. Azonban megérkezett Julie, és végül lebukott Zenet. Kiállt Dan Zenet ellen, majd majdnem vesztett, de végül nyert a Cross Buster miatt. Aztán Zenet elmodta Rennek, mit terveznek Danék, Ren odafutott, s megnézte amint elteleportálódtak.

14. rész: A Szent Gömb: Danék megérkeznek Neathiára, a Gundalianok pedig elindultak. Danéket üdvözli Serena, majd Fabia elvezeti őket a titokzatos szent gömbhöz. Azután megérkeznek a Gundalianok. Majd megindítják a támadásaikat. Danék is elindulnak, a Neathian parancsnokot megmenti Dan. Aztán az Gill ellen, Shun Airzelék ellen harcolt. Dan Barodiusék felé veszi az irányt, majd eközben Marucho Stoica ellen megy, Jake Nurzak ellen, Fabia pedig Kazarina ellen. Majdnem elbuknak 4-en, míg Danék azért úgy ahhogy tartják maguk. Ekkor felcsillan a szent gömb, és eltűnnek a Gundalianok, visszateleportálta őket Gundaliara. Ezután Danéket "felavatják", nagy ünnep van, Danék kaptak Neathian ruhát is.

15. rész: Csapda Egység: A second shieldnek annyi, tehát egy pajzs védi Neathiát. Kezdik feladni a Neathianok a reményt, ám ekkor Marucho kitalál valamit: Elindulnak a second shield reaktorjához, de megjön 3 Gundalian, mégpedig Kazarina, Stoica és Airzel. Elindulnak, de Jake és Marucho csapdát állítanak a gundalianoknak. Míg Danék a second shield raktorjához tartanak, elkezdenek csatázni Airzel, Mason, Marucho és Jake. Végül nem győz senki, mert Maruchoék csapdája bejött.

16. rész: A Titkos Csere: Danék áthaladnak egy dzsungelen, hogy végre elérjenek a second shield reaktorhoz. Közben Shun kicsit udvarol Fabianak, Dant meg majdnem megeszi egy növény. Ám pár pillanat múlva megérkezik Stoica és Jesse. Dan és Shun kezet fognak, senki sem tudja azonban hogy mi rejtőzik a kézfogás mögött. Shun pedig elhúz. Fabia harcol az elején. Jesset legyőzi az első körben, majd Stoica jön. Megpróbálja nehéz helyzetbe hozni Fabiat, hogy Dan használja Dragot, azonban a 2. kör is megy Fabianak. Végül a 3. körben tényleg nehéz helyzetbe hozza Fabiat, de Dan nem dobja be Dragot. Ekkor Stoica rájön! Nincs is Dannél Drago. Nagyon ideges lesz. Drago bedobja Hawktort, s végül így nyernek. Közben Shun eléri Dragoval a second shield reaktort.

17. rész: Csata A Második Pajzsért: Tehát Shun odaért a second shieldhez, aztán pedig bejutott, de megjelent Kazarina és Lena. Lena kezdett, Shun elég jól állt. De Kazarina már keményebb falat volt. Majdnem legyőzte Lumagrowl Lumino Dragot, de ekkor megjelent Dan, és megmentette őket. Dan átvette a csatát, Shun pedig ment a second shield generátort aktiválni. Végül sikerült, Dan is nyert, aztán aktiválódott a second shield. Kazarina ráfogott mindent Lenara, erre figyelmeztette Gill még előzőekben, így Phosphost ráküldte Lenara, ám ekkor Lumagrowl megállította, majd Lenat elporlasztotta Kazarina. Kazarina azt hazudta Emperor Barodiusnak, hogy Lena a csatában esett el, de Gill tudta, hogy ez nem igaz. És megígérte Kazarinának, hogy a következő esetet nem ússza meg. Ren mindezt hallotta, és bocsánatot kért magában Lena sorsáért.

18. rész: Vastaps: Jesse rájött, hogy a halál várhat csak rá. Így megszökik a börtönből. Stoica és Kazarina megkapja a hírt, hogy megszökött, így utána küldik Rent. Ren meg is találja egykönnyen, de Ren nem akarja elvinni. Hanem felajánlja neki, hogy verjenek el pár Castle Knightst. Jake épp ekkor zördül össze Dannel, és elfut. Mivel Fabia aggódik érte, utána megy. Jól is teszi, hisz nélküle legyőzték volna. Végül vesztettek Jesseék. Ren még ekkor sem akarta visszavinni, de Jesse elfogadta a sorsát, így visszament. Egy arénában várta már a halál. Kazarina és Stoica vallatták, ekkor rájuk támadt volna Plitheon, de Lumagrowl és Lythirius megakadályozták, sőt lehet megölték. Majd Kazarina nagy örömmel megölte Jesset. Jesse után csak az üres könyve maradt.

19. rész: A Gömb Titka: Nurzak és Ren elmentek Neathiára, miközben egy feladatot rábízott Kazarinával, majd Masonnel ment el Neathiára ő is. A Neathianok észrevették őket, majd Marucho amikor rájött hogy Ren az egyik Gundalian, ő akart menni oda. Azonban Fabia is vele tartott. Elég hamar találkoztak Nurzakékkal, majd elkezdték a csatát. Kazarina pedig bízott Masonben, s nem akarta hogy ő úgy járjon mint Lena, Sid és Jesse. Azonban Masonnek más terve volt, megszökött a hajóról, majd elfutott. Kazarina már későn tudta meg. Nurzak meg hagyta a csudába. Ren eléggé aggódott barátjáért. Elkezdték a csatát. Marucho vs. Rennel kezdődött, Rent legyőzte Marucho, de Ren azt hazudta neki, hogy ez a gonosz-énje az igazi énje. Marucho nem akarta elhinni, folytatták a meccset, Nurzak köre jött, azonban amikor mind használták a Battle Geart, a Sacred Orb tombolni kezdett, majd Dimenzió Viharokat küldött, amelyből az egyik elkapta Masont. Nurzakék elmenekültek, Fabiaékat pedig épphogy nem kapta el a Sacred Orb. Kazarinát megbüntette Emperor Barodius, nagyon mérges lett Kazarina, Nurzak bocsánatot kért tőle, majd úgy tűnik, hogy szövetséget kötöttek a császáruk ellen.

20. rész: Partnerek Mindvégig: Ren találkozik Barodius, amikor is azt mondja Barodius, hogy attól függetlenül, hogy sok csalódást okozott Ren, még mindig bízik benne. Zenet ezután odamegy könyörögni Renhez, hogy segítesen neki, mert fél hogy a Gundalianok elintézik, de Ren azt mondja, hogy már semmiért nem kell aggódnia. Azonban Zenet nem így gondolja, majd amikor hallja hogy Gill és Ren elmegy Neathiára a Second Shieldet lerombolni, úgy dönt hogy felveszi Ren alakját. Azonban hamar elárulja magát, s Krakix lebuktatja, majd Zenetnek ad egy utolsó esélyt a buzonyításra Gill. Gill és Krakix miközben adatokat gyűjtenek a Second Shieldről, Zenetnek le kell foglalnia Shunt, de nem bizonyulnak túl hasznosnak, sőt a végén miattuk vesztenek a 2. körben. Majd Krakix majdnem legyőzi ellenfelét, ám megjelenik Drago és nyernek Shunék. Majd Gill megakarja büntetni Zenetet, de Contestir könyörög neki hogy adjon Zenetnek egy utolsó esélyt. Zenet elmegy kémkedni Nurzakként Kazarinához, s kideríti, hogy Kazarina és Nurzak összeesküvést terveznek. Azonban végül Gill becsapta Zenetet, s megöli őket. Zenet úgy gondolja ezek után már, hogy a Gundalianoknak tényleg nem számít a lojalitás. Contestir azt mondja neki, hogy ő még mindig lojális hozzá, majd Zenet bocsánatot kér tőle.

21. rész: Oszd Meg, és Uralkodj!: Nurzak üzenetet küld Neathiára a Castle Knightsoknak, hogy tárgyaljanak a békeszerződésről. Ők nem nagyon bíznak benne, de végül belemennek, de felkészülnek a csapdára. Kazarinával megbeszéli a tervet, majd másnap beszél Rennel, aztán elindul egy titkos folyóson, hogy Neathiára juthasson. Azonban Barodius megjelenik, majd aztán Kazarina. És kiderül, hogy Kazarina Barodiusnak dolgozik, de Barodius belemegy a játékba, elfogadja Nurzak kihívását. Miután rájön Barodius, hogy Sabatorék nem is olyan rosszak, keményebb eszközökhöz nyúl, majd végül legyőzi, elpusztítja ellenfelét. Barodius bízik Kazarinában, azonban Gill még mindig úgy gondolja, hogy Kazarina tervez valamit.

22. rész: Mobile Assault: A gundalianokat biztosítja Barodius, hogy Nurzak sorsára jutnak, ha elárulják. Majd Exokor fejlesztését elkezdi Kazarina, amiről úgy gondolja hogy 2-3 napig el fog tartani. Dharak azt mondja, hogy vonják el a Neathianok figyelmét egy megtervezett támadással, amelyet az Interspaceből elrabolt gyerekek hajtanak végre. Meg is történik, azonban végül Danék nyernek. Majd Stoicát és Rent elküldi Kazarina még gyerekekért, ahol is Stoica a maga útját követi, s rátalál Kojira, akit Fabia vert le anno az Interspaceben, aki Julieval beszélt Danről meg ilyenek. 6 gyereket visz Stoica, majd elkezdik a következő támadási menetet. Azonban Koji keményebb mint gondolták, hiszen Impalatont használja. Nem sikerül Dragonak a saját erejéből legyőznie. Kiderül hogy van Mobile Assault Drago részére. Míg betöltik, Fabiaék tartották fel Impalatont, majd aztán Drago könnyedén leverte Kojit a Mobile Assaultjával.

23. rész: Sid Visszatér: Gundalia mélyén felébred Sid, s rájön, hogy sem ő, sem Jesse, Zenet és Lena nem halott, hanem csak Kazarina elfogta őket. Sid megszökik sikeresen, majd meghallja, hogy Renék mennek támadni Neathiát. Dan könnyen legyőzi az ellenfeleit Raytheusszal, majd utána Ren rajtuk üt. Csatába bonyolódnak, de Dan próbálja meggyőzni Rent hogy álljon át. Ren azt mondja, hogy ő csak egy gundalian, nem tudhat semmit, és hogy Barodius mentette ki a sötétből. Dan ezt máshogy gondolja, hogy pont Barodius lökte e mélybe, s hogy ő egy bunyós, azonban Ren Zeneték miatt nem árulja el urát. Ekkor bekapcsolódik a harcba Rubanoid, s kiderül, hogy Sid dobta be. Ren nagyon megörül neki, de Dan könnyen legyőzi őket Jakalier és Cross Buster segítségével. Majd elmondja Rennek Sid, hogy a többiek élnek, ám ekkor megjelenik Dharak, s megtámadja őket. Sidet elkapja Ren, de Sid úgy dönt hogy meghal, csak meneküljön meg Ruby.

24. rész: Dharak Kolosszus: Ren nagyon össze van zavarodva, miután az előző részben történtek a dolgok. Majd beszél Barodiusszal, akitől megkérdezi, hogy miért nem lett megbüntetve. Nem ad konkrét választ, de Ren úgy gondolja hogy Linehalt tiltott ereje miatt. Aközben folytatódik a csata Neathian, de Danék nyernek még mindig. Exokor fejlesztése befejeződött, s támad a Twelve Orders. Mindegyik erősebb mint a Castle Knightsok, Drago is súlyosan megsérül Dharak Colossus ellen, majd kilyukasztja a Second Shieldet. Aztán Ren akarja bizonyítani hűségét Danék ellen, majd beküldi Linehaltot. Linehalt Danék felé tartja Boomixet, Dan előbb meg akarta győzni Rent, hogy álljon át, de Ren akkor nem akarta megtenni, ám ekkor, amikor Dan azt mondja, hogy tegye meg minél előbb, meg hogy Linehalt megkérdezi, hogy biztos ez a döntése? Ren Linehaltnak azt parancsolja, hogy Dharak Colossust támadja, majd Ren azt mondja: Hogy megtette végre amit régóta megkellett volna, az igazi barátai mellett harcol.

25. rész: Dragonoid Kolosszus: Ren ellenszegül Barodiusnak, mert már elege van Barodius hazugságaiból, és harcol az igazi barátai oldalán. Dharak úgy dönt, hogy Linehalt nem méltó, hogy harcoljon ellene ebben az alakban, így Smashtor és Riptor meg Exokor indul meg ellene. Linehaltot elég rendesen elintézik, aztán Dharak is beszáll a csatába. Eközben a Castle Knights minden tagja veszít, de Shun legalább Kazarinát leverte. Miután az első kört elveszti Ren, Dan úgy dönt hogy beszáll, de Ren és Linehalt akarják folytatni a harcot. Majd folytatják a harcukat Renék, Dharak elég jól elagyabugyálja Linehaltot, de ekkor aktiválódik a tiltott erő, eközben Serena Királynő imádkozik a Sacred Orbhoz, de Neathia pusztulása egyre közelebb van. Linehalt erejére választ adva, a Sacred Orb a Dragonoid Colossust küldi, aki leállítja Linehaltot és Dharakot, majd belemegy Dan Bakumeterebe. Ezután eltűnnek a gundalianok, mert úgy látják, hogy most ez a legjobb döntés, de Barodius megfogadja, hogy még megszerzi a Dragonoid Colossust. Aztán Ren beszél a többiekkel, s úgy látja jónak, hogy egyedül kell élnie ezután, hogy Linehalt ereje ne okozzon több kár, de Danék megállítják. Majd azt mondják neki, hogy szívesen viszontlátják, és hogy Linehalt erejét egy csomó jó dologra fellehet használni, ha megtanulják irányítani. Ren ennek nagyon örül, majd visszaalakul emberi alakba, de Fabianak nem tetszik, hogy az új csapattársuk egy gundalian.

26. rész: Megbocsátás: Ren ottmaradt, mert nem tudták beteleportálni a pajzsok miatt a Neathianok. Fabia nem nagyon akarta hogy Ren menjen, mert nem bízott benne, majd Serena elmesélt egy történetet a többieknek, hogy Fabianak volt egy jegyese, Jin, akinek a védője volt Aranaut, de Jint megölte Kazarina, Lumagrowl a Barias Gearrel. Ezután Dan próbál beszélni Fabia fejével, közben Marucho Ren után ment. Ren megmentette Maruchot, aztán megjelent Fabia, s kihívta Rent. Ren kiállt ellene, első körben Linehaltot használta, de vesztett Fabia ellen, majd a 2. körben pyrus elemre váltott, s Rubanoidot küldte be, azonban ezt a kört is elvesztette. Fabia a harc közben rádöbbent, hogy Ren tényleg jó lett, Ren eközben sírt egy kicsit, mert hogy Rubanoid vesztett, majd Fabia a kezét nyújtotta. Ren azt mondta, hogy ne aggódjon, de Fabia beleegyezett hogy csatlakozzon, kicsit később Ren már az új ruhájában virított Serena előtt, s megfogadta, hogy mostmár a Neathianokat szolgálja, míg Barodiust le nem győzik.

27. rész: Bele a Viharba: Jake örvendezik, hogy Ren csatlakozott, azonban közben támadnak Gillék, de a DNS akadály miatt nem sikerül. Gill jelenti, majd Barodius elküldi Kazarinát. Közben vihar készül, Danék körbenéznek. Dan és Jake találkoznak egy kölyökkel, Robinnal. Robin azt mondja, hogy a testvérét akarja megkeresni, s ezért elfut, de ez Kazarina csapdája. Jake utána akar menni, de Dan nem. Összevesznek, aztán Jake elmegy Robin után Dan meg vissza a kastélyba. Jake kénytelen rájönni, hogy Kazarina csalta csapdába, majd elkezdtek harcolni. Az 1. körben Jake nagyon jól állt, de az Idő Ugrás miatt, könnyedén győzött Kazarina. Közben Dan visszaért, s beszélget a többiekkel. Kicsi makacskodik, de aztán a többiekkel együtt Jake után megy. Jake eközben kűzd Kazarina ellen, azonban elég rosszul áll. Majd Kazarina közli vele, hogy Robin csak egy csapda volt, és a gyerekeket, akiket hipnotizált, már szükségtelenek. Jake mérges lesz, s végül veszít. A többiek akkorra érnek oda, pont láthatják amint Jake összeesik, s Kazarina elviszi.

28. rész: Jake Visszatér: A rész elején Kazarina hipnotizálja Jaket és Coredemet. Dan rosszul érzi magát, hogy Jaket elvitte Kazarina, ezért utána akar menni, azonban Jake visszatér mielőtt indulhatna. Jake összeesik, majd mikor felébred furán viselkedik, a többiek észre is veszik. Úgy tesz mintha tök jól lenne, és kíváncsi a pajzsvezérlőre. Dan kiötöl egy tervet. Jake éjszaka megpróbálja lekapcsolni a pajzsot, de az egy csapda volt. Jaket odateleportálta Danhez a pajzsvezérlő. Amikor elmondja Dan, hogy tudja, hogy Jake gonosz lett, Jake ekkor megmutatja mi is ő valójában: Kazarina szolgája! Jake és Dan harca elkezdődik. Coredem is gonosz lett, Drago éppenhogy leveri az 1. körben Explosixxel. A 2. körben egy új képességgel áll elő Jake, amely hasonló a tiltott képességekhez. Felturbózza vele Coredemet, Dragot amikor majdnem leverné, akkor megjelenik Shun és Hawktor. Explosixxel és Swaytherrel végül sikerül győzniük. Dan és Drago remélték, hogy Jake jó lett, de ez nem így van. Jake Kazarinával megy miután felkel. Dan pedig nem valami boldog emiatt.

29. rész: Eredet: Dan úgy gondolja hogy az ő hibája hogy Jaket elvitte Kazarina. De Linus megérkezik egy kis kajával, és úgy döntenek hogy esznek. Viszont felragyog a Sacred Orb, majd Dant elteleportálja a Dragonoid Colossus a saját színe elé. Dragonoid Clossus kihívta őket, közben Nurzak elmondott egy legendát. Kiderült hogy Nurzak, Mason, Sabator és Avior is jól van. Csatáznak Danék, azonban Colossus túl erős. Első kört elvesztette Dan, de a másodikban használta Explosixet és Jakaliert, majd végül sikerült nagy nehezen legyőzni ellenfelüket. Aztán Dragonoid Colossuson utaznak, majd az elmagyarázza a bakuganok eredetét, és amint a DNSek között utaznak a Sacred Orb dimenziójában Danék, addig Lumino Dragonoid átalakul Blitz Dragonoiddá. Kijönnek Neathiára, majd mindenki nagyon meglepődik. Nurzak és Mason átáll Neathia oldalára míg le nem győzik Barodiust, és így indulnak el mind Gundaliara.

30. rész: Beszivárgott: Danék tehát bejutnak végül Gundaliara. Fabianak először nem tetszik, hogy Renék meg akarják menteni Lenáékat, de mikor Renék indulnának, úgy dönt ő is velük megy. Közben Danék ellen Barodius küld egy seregnyi bakugant, és nagy nehezen, a Colossus Battle Gearjei segítségével legyőzik őket. Bejutnak a kastélyba, végül Gill és Airzel csapdát állítanak Maruchonak és Shunnak, Dant azonban Barodius akarta legyőzni. Fabiék pedig továbbra is haladnak előre, de Barodius figyeli őket, majd beszél Jakehez. Fabia elmondja a gundalian társainak, hogy eddig nem bízott bennük, de úgy dönt, hogy ad nekik egy esélyt. Marucho és Shun harcolnak Gillék ellen, végülis Shun legyőzi Airzelt a körben, de Gill elsöpri őket, de Shun segítségével elmenekülnek. Dan pedig bejut egy szobába, ahol Barodius már várta.

31. rész: Igazi Evolúció: A rész elején az van, hogy Dragonoid Colossus betört a palotába, majd Dan és Barodius egymással szemben! Elkezdik a csatájukat, Dharak aktiválja a Colossust, de aztán Drago darabonként legyőzi a Colossust. Eközben Fabiaék közelednek a laboratóriumhoz, így úgy döntenek hogy kettéválnak. Fabia és Nurzak az egyik csoport, meg Ren és Mason a másik. Fabia nagyon aggódik mindvégig Danért. Barodius használja az AirKort, aztán Dan a Jakaliert használta, de Barodius megkérte Dharakot, hogy tegye inaktívvá Jakaliert, és ez sikerült is. Közben a Colossus beszélt arról, hogy nem teljes még Drago evolúciója. Dharak egyre jobban kezdi támadni, Axatort is használja Drago, de semmit nem ér. Végül a Dragonoid Colossus ad egy képességet, amellyel legyőzi az AirKort Drago, majd végül sikerül Dharakot is legyőznie. Dan azt akarja hogy Barodius visszaadja Jaket, meg is teszi, azonban Jake még gonosz, és leüti Dant. Fabiaéknak pedig szembe kell nézniük Stoicával és Kazarinával.

32. rész: Törlesztés: A rész elején Kazarináék beszélgettek, még előtte mutatták amint Dant leütötte Jake. Kazarináék elkezdtek harcolni, végig Fabiaék voltak a jobbak. Nurzak segített Fabianak, tanácsokat osztogatott neki. Dant bezárta Jake egy cellába, meg Dragot is, Drago át akart alakulni, azonban nem sikerült, mivel egy pajzs akadályozta. A battle gearek álltal egy szakadék keletkezett, és Nurzakék beleestek. Renék tovább mentek a laboratórium felé. Nurzak pedig egy történetet mesélt Fabianak. Kazarináék megtalálták Nurzakékat, majd elkezdtek harcolni újra. Egyre jobban álltak Nurzakék, ám ekkor feltűnt Jesse, Zenet és Lena. Renék eljutottak a laborba, de már nem voltak ott Jesseék. Jesseéket hipnotizálta Kazarina, majd elkezdtek harcolni tovább. Stoica elárasztotta a pályát, aztán a víz alatt harcoltak Nurzakék, de Kazarina és Jesseék elmentek. Hála Stoicának, Fabiat elsodorta az ár, de megmentette Nurzak, és így őt sodorta a víz. Fabia és Renék szomorúak voltak Nurzak miatt, közben Dant hipnotizálta Kazarina.

33. rész: Jake Utolsó Felállása: A rész elején Fabiaék elindulnak valahova. Közben Shun és Marucho kettéválnak. Maruchot elkapják majdnem, hogy csak gundalian imitátor, közben Shun talál egy szobát, ahol meglát egy üveges részt, és ott van Dan! Megpróbálja Dant kiszabadítani, de Kazarináék figyelik, aztán Lumagrowl majdnem elintézi. Előtte még Kazarináék Drago DNSét nézték, és észrevették hogy Drago és Dharak DNSe majdnem megegyezik. Marucho pedig eljutott egy olyan helyre, ahol Jake mondott beszédet a gundalian katonáknak. A bunyósokat adta ki, elmondta a gyengéiket, jellemezte a bakuganjaikat. Kazarina ezután bejelentette, hogy beszivárogtak, így hát elindultak keresni őket. Marucho ott maradt, majd megpróbálta kérlelni Jaket hogy legyen jó, de aztán csatába bonyolódtak. Elkezdték a csatát, végig Coredem állt jobban, végül a Battle Gearekre bízták az utolsó csapást, és döntetlen lett. A termet összezúzta ez a hatalmas robbanás. Marucho kiesett a kastélyból, Jake meg a törmelékkel zuhant.

34. rész: Végső Csapás: A rész elején, Barodiusék átalakítják Dharakot, Drago DNSének segítségével. Phantom Dharakká alakul, és aztán elkezd tombolni. Kazarina azt mondja hogy át tud majd hatolni a Third Shielden. Közben Ren és Fabia leütnek két gundalian katonát. És vajon kik azok? Shun és Marucho. Visszamennek Nurzak régi rejtekhelyére, aztán beszélgetnek. Előbb elindul Mason, aztán pedig a többiek, hogy bejussanak a kastélyba. Gillnek mindvégig nem tetszett, hogy Kazarina átalakította Dharakot. Barodius és Gill indulnának Neathiára, amikor meghallják a vészjelzést. Gill úgy dönt megy a bunyósok ellen. Amikor rátámadna Maruchoékra, megjelenik Ren és így ellene harcol. Továbbmennék Maruchoék, ám ekkor megjelenik Airzel, így ott marad Marucho harcolni ellene, Shunék meg továbbhaladnak. Shun és Fabia együtt Hawktoron mennek lefelé valahova, ahol megjelenik Stoica. Shun szembeszáll Stoicával, Fabia pedig továbbmegy. Elgondolkodik azon, hogy megbosszulja majd Jint, aztán Aranaut legyőzi a két Glotronoidot ami rájuk támadt. Közben Kazarina azt akarja, hogy Jake ölje meg Dant.

35. rész: Álom Menekülés: Kazarina azt tervezte hogy megölje Dant, és Jake kezdett ébredezni már az elején. Dan valahogy elérte Jaket, és sikerült felébreszteni a belső Jakejét. Pont időben, mert Lumagrowl már beprogramozta a gépet, ha Kazarina megnyomott volna egy gombot, akkor vége Dannek. Megmenti Jake Dant, és e pillanatban betoppan Fabia is. Elpusztítja Aranaut a gyilkos gép irányítóját, aztán Jake ébresztgeti Dant, Coredem meg megmenti Dragot. Kazarina bedobja Lumagrowlt, és elkezdik a csatát. Lumagrowl nem áll valami fényesen, aztán bedobják a battle gearjeiket. Dant sikerül felébresztenie Jakenek, aztán beszállnak ők is a csatába, majd Kazarina rájön ott nincs esélye, így kimennek Lumagrowllal. Aranaut, Drago és Coredem is kitörnek, ám Lumagrowl egy jól irányzott Barias Gear Mennydörgéssel elintézi őket. Ezt látják Maruchoék is, így elmenekülnek a csatákból, majd odamennek Danékhez. Megjelenik ekkor Gill, Airzel, Kazarina és Stoica. Elkezd beszélni a Colossus. Hogy Barodius Neathián van. Phantom Dharak olyan könnyedén ment át a Third Shielden, mint kés a vajon. Megjelenik maga a Dragonoid Colossus, azonban ekkor a Twelve Orders bedobja a bakuganjait, és megakarják akadályozni, hogy a Castle Knightsok elmehessenek.

36. rész: Gundalian Leszámolás: Harcolnak tovább Danék a Twelve Orders ellen. Elég kiegyenlített eleinte a harc, de Kazarináék csak négyen vannak. Igaz sokáig jól állnak, de miután Gill közli Dragoékkal hogy Dharak hogy törte át a pajzsot, Drago nagyon mérges lett, és végül elintézte Krakixot, Lythirust és Strikefliert, majd a Colossus hátára állnak. De Fabia még harcol. Próbál ő is a Colossusra felszállni, de végül Lumagrowl visszahúzza Aranauttal. Danék elmennek, eközben Stoica és Airzel is követi őket a hajójukkal, de Gill nem, Gill ott marad Gundalian. Elvileg azért mert a hajója meg van sérülve. Fabia és Kazarina folytatják a harcukat, közben Kazarina Impalatonokat hív segítségül. Fabia azt mondja hogy csal, de Kazarina csak kineveti, hogy ez nem játék, hanem háború! És mint tudjuk szerelemben és háborúban mindent lehet! Végül megjelenik Mason és Avior és megmentik őket. Majd kiderül hogy Nurzak is él.

37. rész: Megtört Varázs: A rész elején folytatják Kazarina és Fabia a harcukat. Kazarina hív még Impalatonokat, majd azt akarja hogy Lumagrowl üsse ki Aranautot. Nurzak és Sabator segítenek Fabian, de aztán Lumagrowl támad, csakhogy nem az ellenfelet, hanem az Impalatonokat. Közben Neathiára megérkeztek Danék, és aztán Stoica és Airzel. Barodius számonkéri hogy hol van Kazarina és Gill. És elmondják neki, de Stoica gyanakodik. Közben Kazarina és Nurzak elkezdenek harcolni. Kazarina egy karddal Nurzak pedig egy lándzsával. Végül nyer Nurzak, Kazarina pedig elfut a fegyveréért. Amit Gill vesz fel. Gillt mikor meglátja, azt hiszi hogy majd odaadja az neki a fegyvert, ám akkor megöli őt. Nurzak már úgy talál Kazarinára, holtan. Aranaut és Lumagrowl között folyik a nagy harc, de amikor Lumagrowl meglátja Kazarina holttestét, megáll, és Aranaut legyőzi őt. Lumagrowl elszomorodik Kazarina miatt, majd elmegy Kazarina holttestével. Fabia sajnálja Lumagrowlt, és aztán úgy döntenek hogy elindulnak Neathiára. Jesseék így megszabadultak a hipnózis alól, csatlakoznak Neathia védelméhez. Elkezdődik a végső harc. Phantom Dharak kiüti az egyszerű neathiai bakuganokat.

38. rész: Kód Előestéjén: A rész elején Fabiaék visszaakartak indulni Neathiára, de Gill az utukba állt. Meg akarta gátolni hogy eljussanak, de végül Aranaut és Avior megakadályozta. Azután Gill is utánuk ment, majd Gillt kérdőre vonta Barodius hogy ki is ölte meg Kazarinát. Gill próbált hazudni, ám végül kiderült hogy Stoica csapdába csalta Airzelt, és Barodius mindenről tudott. Barodius elakarta pusztítani Gillt Kazarináért. Airzel megpróbálta védeni, ám végül mindketten valószínűleg meghaltak. Azután folytatódott a harc. Fabiaékat legyőzte Dharak, egytől-egyig. Végül a Dragonoid Colossust is el akarta pusztítani. Lythirus segített is neki ebben, de végül elárulta Lythirust és elpusztította őket mindenbizonnyal. Dan közben beesett a kastélyba, Barodius pedig Serena életére akart törni, de Dan megakadályozta. Ekkor azonban eljutottak a Code Evehez, pont amikor összecsapott volna Dharak és Drago.

39. rész: Feltárult Sors: Végül a Code Eve elmesél mindent Dannek és Barodiusnak, hogy meg kell mérkőzniük a hatalomért. Elkezdik a csatát, és a győztes végül Drago lesz, de Dharak is nyer egy kört. Közben Linehalt a Forbidden Powert felhasználva visszaállítja Neathia természeti sebeit normális állapotára. Közben Dan és Drago meg Barodiusék visszajutnak a Sacred Orbhoz Neathiára. Barodius és Phantom Dharak megpróbálják megszerezni a Sacred Orbot, Nurzak figyelmezteti őket hogy ne tegyék, de végül megteszik, majd Danék is megindulnak a Sacred Orbhoz. Dharakékat eltünteti, talán elnyeli vagy megsemmisíti a Sacred Orb, majd végül Dragot átalakítja Titanium Dragonoiddá. Eltűnik Neathiáról a Sacred Orb, aztán mindenki búcsúzkodik. Nurzak és a többi gundalian visszamegy Gundaliara, hogy alapítsanak egy új kormányt, de előtte még Serenának szövetséget ajánl fel, amit Serena persze hogy elfogad. Végül Hawktorték ott maradnak Neathián, Danék pedig visszamennek. A rész végén az látható, amint Dan és Koji harcolni készül.

 


Openingek és Endingek
Prológusok
Csapdába Esve az Interspaceben
Nézhető Részek
Intermission Screenek
Változtatott Jelenetek
Csaták
DVD
Leírások
Speciális Epizódok


Szereplők
Főszereplő Bakuganok
Epizód Leírások
Egyéb Bakuganok


Szereplők
Főszereplő Bakuganok
Epizód Leírások
Egyéb Bakuganok
Bakugan Trapek
Battle Gearek


Szereplők
Főszereplő Bakuganok
Epizód Leírások
Egyéb Bakuganok
Battle Gearek
Mobile Assaultok


Szereplők
Főszereplő Bakuganok
Epizód Leírások
Egyéb Bakuganok
Mobile Assaultok
Mechtoganok
BakuNanok
Battle Suitok


Szereplők
Bakuganok
Epizód Leírások
Epizód Leírások(Gachi Baku)


BakuTech!
The Evo Tournament


Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg