Bakugan: Chronicles


Főoldal
Bejelentkezés
Vendégkönyv
Hírek
Chat
Társoldik
Képek
Animációk
A szerkesztőkről
Szavazás
Extrák


Bakugan Chronicles
Bakugan: A Kristályok Legendája
Bakugan Story: Rise of the Championship
Yu-Gi-Oh! The Newest Generation!
Shinigami Krónikák
Pokémon: A New Legend's Born
Death Note: The Last Criminal
Digimon Warriors
Pokémon BW: TaI

5. Paladin


----------------------
Nincs új bejelentett rész.
----------------------


Bakugan Battle Brawlers
Bakugan Battle Trainer
Bakugan Dimensions
Bakugan Arcade Battlers
Defenders of the Core
Bakugan: Rise of the Resistance

BakuTech! TV

1. Rész: Kritikális K.O.: A rész elején, egy kisfiút, Tatsumát majdnem elütött egy autó, azonban egy másik fiú, Harubaru megmentette egy bakugan segítségével, amelyet a kocsi kerekéhez dobott. Harubaru elsietett, Tatsuma pedig utána ment a Dojoba, ahol Harubarut egy kihívás várta, mégpedig legjobb barátja ellen kellett harcolnia, Raichi ellen. Kiállt ellene természetesen, közben visszaemlékezett a lövési edzésre, így már két kártyát elnyert, azonban a harmadik nem adta magát olyan könnyen, a Kritikális K.O. nem sikerült Munikis ellen egyszerű bakugannal, de még Dragaonnal is csak a Kritikális Találat ment, eközben Raichi két dupla bedobást már megcsinált, így az állás ugyanaz volt, végül sikerült Harubaru elszántságával a kritikális K.O., így ő győzött, és ő kapta meg a fém darabokat Master Shimotól.

2. Rész: A Partnerem, Dragaon!: A rész elején Tatsuma, és Harubaru mentek az utcán, Tatsuma ujja be volt kötözve, épp gyakorolta a lövést. Ekkor Harubaru visszaemlékezett arra, amikor először ő gyakorolta a dobást, amely valljuk be, neki sem ment valami túl jól. Gas Burnannal eléggé félredobott, emiatt Master Shimo leszedte a fejét. Aztán elkezdte neki magyarázni, hogyan dobjon, de őt sokkal jobban elfoglalta a bakugan, amelyet egy arany szobor alatt talált, az volt Flare Dragaon, amely Munikis méltó ellenfele lehet. Úgy döntött Shimo, hogy rábízza, de hogyha nem sikerül elsajátítani a dobást, nem tarthatja meg. Este gyakorolt, és végül sikerült úgy megcsinálnia Dragaonnal, hogy az kinyílt egy portállapon, ez feltüzelte, és elszánta magát, hogy másnap teljesíteni fog. Végül eljött a Hosszú Lövés Kihívás, amelyen először bénázott, túl gyengén lőtt, majd félre, ám amikor meglátta a csillogó Dragaont, végül sikeres volt a lövése, és Mika Laurelt ellökte. Raichi örült, hogy sikerült neki, majd megkérdezte Shimot, miért kapta meg Harubaru Dragaont, és elmondta a mesterük, mert úgy gondolta, jó hatással lesz Harubarura. A rész végén Harubaru a "Yatta Ze!"-t kiáltotta boldogan.

3. Rész: Extrém Lövés: A rész elején Tatsuma megkapta Master Shimotól az újdonsült partnerét, Aquos Gif Jinryuut. Master Shimo úgy döntött, hogy a fiúk tanítsák meg lőni a kisfiút, azért el is kezdték. Először egy egyszerű portállapra gurítással kezdtek. Raichi megmutatta a technikáját, ez nagyon tetszett neki, így sikerült rálőni, Harubaru és Raichi rivalizált még ebben is. Aztán Mika Laurelt kikerülve kellett egy portállapra jutni, természetesen a fiúk itt is habakaptak, Master Shimo állította le őket, végül Raichi itt is technikával jutott el a portállapra Munikisszel, míg Harubaru vak szerencsével, Tatsuma is a vak szerencsét választotta. Az utolsó pedig az volt, hogy Double Standot kellett elérnie. A fiők veszekedtek, szóval nem tudott koncentrálni, de végül Dragaont átlökte Munikishez Ginryuu, ő pedig megállt mellettük. Mindnyájan boldogok voltak, de meddig tarthat ez?

4. Rész: A Grif Testvérek: Két alak állított be a Dojoba, kik "Grif Testvérek"nek hívják magukat. Koh sokkal tapasztaltabb mint Harubaru, de Harubaru úgy gondolja, legyőzheti, így kiállnak egymással. Koh Leonessének azonban az állóképessége messze felülmúlja az egyszerű guriítás erejét, még a dupla lövéssel sem sikerül Kritikális KO-t okozni, pedig Dragaont és Nata Nagina is erős. Eközben Sho beavatkozik, Raichival kerül szembe, Van Falco azonban végül a falban köt ki, Koh kicsit szégyelli magát, testvére baklövése miatt. Harubaru ujja súlyosan megsérült, de nem tántorítja vissza még ez sem attól, hogy legyőzze Koht. Újra próbálkozik, Koh bedobja Leonesst újra, még Raichi és Tatsuma se hiszik, hogy Harubarunak sikerül, ám végül, ellöki Dragaon ellenfelét a portállapról, és megáll azon. Mindenki nagyon meglepődik, megjelenik Master Shimo is. Koh és Harubaru kezet fognak, és Koh gratulál neki a győzelemhez.

5. Rész: Shadow Sanjushi: Egy alak állított be, ki legyőzte Koht egyetlen csapással, és a falnak lökte. Egy nagydarab alak, ki a kezében tartotta a Dojo feliratát. A Shadow Sanjushinak, egy csapatnak a tagja. Kihívta Harubaruékat, cserébe a feliratért. Harubaru örömmel vette a kihívást, Tatsuma ott volt szurkolónak természetesen, Sho pedig mérges volt a testvére miatt. Azonban mégis, Raichi lépett elsőként. Egy légy viszont rászállt Tohga partnerére, Acro Gezardra, így elvétette a dobást. Következőnek Van Falco lépett be a csatatérre, azonban őt egyszerűen elsöpörte Acro Gezard, sőt, meg is repesztette. Raichiék látván ezt a hatalmas erőt, Double Standdel próbálkoztak, de Harubaru ujja még nagyon fájt, így elvétette a célt. Következő áldozata Acro Gezardnak Munikis volt, de egyben kiütötte Dragaont is. Épp menni készült Tohga, mikor Harubaru újra kihívta, azonban ez sem volt eredményesebb, sőt megsérült Dragaon is.

6. Rész: Quilt Temploma: Harubaru, Raichi, Tatsuma, Koh és Sho, Master Shimo kérésére, Quilt Templomához látogattak el. Amikor épp mentek volna be, megszólalt egy hang, és egy-egy csapóajtó nyílt alattuk. Harubaru, Raichi, és Tatsuma elé egy-egy próba került. Raichi rögtön teljesítette a próbát, amelynek lényege az volt, hogy egy csigavonalban jutassa el Munikist a portállapra. Harubarué ennél már nehezebbnek tűnt, egy Blan Shoult és több Gigan Taurest kellett levernie egyszerre, egy lövéssel. Többször próbálkozott vele, mire végre sikerült, de ekkor, felálltak a bakuganok, ugyanis Harubaru túl közelről dobta. Tatsuma próbája tűnt a legegyszerűbbnek, azonban mégsem sikerült neki, milliószor elrepült.

7. Rész: Zero Munikis: Raichi, miután teljesítette a próbát kijutott, ahol találkozott Tatsumával. Úgy döntöttek, hogy továbbmennek, egy Munikis szoborhoz értek, aminek a szemei elkezdtek ragyogni, és egy furcsa helyre kerültek. Raichi előtt megjelent önmaga. Magát kellett legyőznie, hogy erősebb legyen. Tatsuma próbált tippeket adni, és bátorítani. Mindeközben Harubaru próbálta teljesíteni a próbát, amely végülis sikerült. Raichinak nem ment legyőzni önmagát, ám ekkor, eszébe jutott valami. Furcsán dobta a bakugant, ám végül, sikerült Munikisnek lelöknie a másik Munikist, és ekkor felvillant, eltűnt a helyszín. Ezután visszakerültek oda, ahonnan indultak, Tatsuma pedig felfedte, hogy ő nem az igazi Tatsuma, hanem ő Quilt, és említette Raichinak, hogy Munikis átalakult. Raichi nagyon örült az új partnerének, Zero Munikisnak!

8. Rész: Dragaon Evolúciója: Végül Harubarunak sikerült legyőznie a Gigan Taures sereget, így megjelent előtte Quilt, akiről kiderült, hogy 150 éves már. Összecsapott a két fiatal, Saint Aquas nagyon erősnek bizonyult Dragaonnal szemben, közben Raichi kereste a barátját. Végül Harubarunak sikerült összeszednie minden erejét, és kiütötték Dragaonnal az ellenfelet, ekkor átalakult Dragaon, és Harubaru a Gren Dragaon nevet adta neki. Ezek után együtt indultak haza a fiúk.

9. Rész: A Titokzatos Jyou Mester: Shimo úgy döntött felméri Dragaonék új alakjának az erejét. Dragaon metal részei nagyon kemények, míg Zero Munikisban a forgása a lényeg, amellyel könnyen manőverez. Shimonak eszébe jutott valami a Shadow Sanjushiról, hogy ki lehet a mesterük, egy régi társa, Jyou. Ezután elmesélte, hogy ő a Jyou mindketten Quilt tanítványai voltak, később pedig meg is mérkőztek egymással, végül Jyou erősebbnek bizonyult, aztán otthagyta a Dojot. Eközben valami zajt hallottak, megjelent a Shadow Sanjushi, Karashina leborította a harangot.

10. Rész: Ninja Művészet: Mérges Inzultáció Technika: Tehát a Shadow Sanjushi újabb csatát akar, Karashina elég furcsa, őrült tekintete van, és érdekes aura veszi körül. A bakuganja Borg Mahisas igazán erős, Raichiék először le se tudják győzni, miközben Tohga és Jinza már bedobták a bakuganjaikat 1-1 portállapra. Raichi próbál tervezgetni, azonban Harubaru végül a saját taktikájával megpróbálkozik, és Gren Dragaon csodálatos módon kiüti a portállapról Borg Mahisast.

11. Rész: A Lágy Szavak Megnyerik a Kemény Szíveket: A rész elején a Shadow Sanjushi bocsánatárt esedezett Jyou felé, aztán Shimo rájuk szólt, és folytatták a csatájukat. Harubaru megpróbálta Well Gallown a Critical KO-t, azonban az, a Gallow Raijinnal, a speciális mozdulatával kivédte. Raichi ezután megpróbálkozott egy saját speciális mozdulattal, azonban mivel még nem sajátította el, ez csak egy Critical Hitre volt elég, közben a Shadow Sanjushi újra bocsánatot kért. Folytatva a meccset, Karashináék bedobták a bakuganjaikat, majd Raichi átvette a dobást Tatsumától, de most nem próbálkozott Critical KO-val. Aztán Karashina egy történetet mesélt el, gagyin illusztrálva, és végül Jinza egy erőteljes dobást indított meg.

12. Rész: Önfejlesztő Bakuganok: Tehát Well Gallowt bedobta, egy óriási erejű lövéssel Jinza, és így kiütötte az összes bakugant a mezőn, azonban Borg Mahisas és Acro Gezard megúszta, de Munikis és Dragaon összezúzódott. Harubaru, és Raichi is maguk alatt voltak, közben Tatsuma próbálta összeszedni minden erejét, és megpróbálta bedobni Gif Jinryuut, de mellédobott. Shimo gondolkodott, majd aztán elmesélte a fiúknak, hogy Munikis és Dragaon önátalakító bakugan, így képesek rendbejönni, ekkor valami furcsa történt, Zero Munikisból Hollow Munikis, Gren Dragaonból pedig Rise Dragaon. Karashina bedobta Borg Mahisast, majd aztán Harubaru beküldte Rise Dragaont, nagyon nagy ereje volt, meglepődött Karashina, az új Dragaonon.

13. Rész: Fantomszerű Munikis: Harubaru bedobta, az újdonsült átalakult bakuganját, Rise Dragaont, azonban, mivel még nem tudta irányítani az erejét, eléggé mellédobta. Meglepődött mindenki, Tatsuma kissé aggódott, hogy így nyerhet a Shadow Sanjushi, azonban Tohga nem csinált Double Standot, hanem másik portállapra dobott. Ezután jött Raichi köre, próbálta használni a speciális lövését, hogy sikerüljön kiütni Borg Mahisast, azonban ő még messzebbre lőtte. Jinza ideje eljött, nyerhettek volna, azonban másik portállapra lőtt szándékosan. Ekkor Harubaru egy új lövési technikával próbálkozott, vajon sikerül győzniük? Vagy a Shadow Sanjushi véglegesen legyőzte a Dojot?

14. Rész: Egy Legenda Érkezése: A rész elején Harubaru bedobta a bakuganját, Rise Dragaont, végül sikerül legyőznie a Shadow Sanjushi bakuganjait, amelyek kissé megrepedtek, így a győztes a Team Dragaon lett. Jinzáéknak jó kedve lett, Harubaruék megpróbáltak velük barátkozni, Tohga visszaadta a Dojo tábláját. Master Shimo és régi riválisa, Master Jyou beszélgettek, többek közt a tanítványaikról, hogyan edzett a Shadow Sanjushi. A rész végén este volt már, Harubaruék pedig egy fémdobozt próbáltak kibontani, amely végül kinyílt, és egy titokzatos bakugan, Haos Sechs Tavanel volt benne!

15. Rész: Sechs Tavanel: Harubaru és Raichi a Dojoba mentek, mert nem tudták mire vélni a Sech Tavaneleket, Master Jyou ott volt, és elmesélte nekik, eme legendás bakuganról minden tudnivalót. Végül a kaktusz-pózt kellett próbálgatniuk, miközben a Shadow Sanjushi Master Shimoval volt, körülbelül ennyire kényelmes helyzetben. Beugrott végül Sho és Koh is, újra kellett csinálniuk a kaktusz-pózt, aztán pedig egy kihívással kellett szembenézniük, mégpedig, három bakugant egymás mögé pakolt, és a hátsón kellett Critical KO-t végezni. Először nem ment, csak Raichinak, így újra kaktusz-póz, azonban, miután mesélt a Tavanel Kupáról, sikerült nekik, ám megjelent egy furcsa alak, ki lerombolta a Dojot.

16. Rész: Zakuro Megszállása: A Dojot egy Zakuro nevű furcsa idegen lerombolta, aki egy Bakutech, a Grif testvérek szembenéznek vele, Tatsuma kissé megijedt tőle. Visszaemlékeznek, hogy megjelent, azután sötét energia vette körbe őket. A csata elkezdődött, Zakuro előhívott egy párbajteret, majd egyszerűen legyőzte Van Falcot a Dio Sivacjával, majd Kilan Leonesst, Sivac különleges "társával", a Savackal, amellyel korábban áthatolt a fiúkon, a sötét energiáial. A Grif testvérek nem adták fel, továbbra is szembenéztek vele, azonban Bone Skulsal lesújtó vereséget mért egyszerre a két fiúra, főleg, hogy Kilan Leonesst dobta be Koh, amikor egy furcsa manőverrel legyőzte őket.

17. Rész: Bone Skuls: Sho és Koh kikaptak, azonban Raichi előállt, hogy legyőzze Zakurot, aki a terepet előkészíti, kicsit megnehezítve a hősünk dolgát. Nem elég, hogy egy erős bakuganon kell Critical KO-t végezni, hanem a pályán levű csíkokat is ki kell kerülni, bár az utóbbi megy neki, de kétszer is sikertelen lesz a Critical KO, hála Bone Skuls speciális képességének. Zakuro észrevéve Raichi gyengeségét, felhasználta a sötétségét, azonban Harubaru megjelent a fénnyel, és kiszabadította barátját onnan. Raichi rájött, hogyan használja Hollow Munikist, végül sikerült győzelmet aratnia, azonban Zakuro mérges lett nagyon Harubarura.

18. Rész: Dio Sivac Átka: Zakuro egy újabb csatamezőt hozott elő, amely elég egyszerű volt, középen portállapokkal. Először Harubaru kezdett, azonban ez hiba volt, Dio Sivac ezt kihasználta, majd Savacot belejutatta, így képtelen volt egy ideig a portállap közelébe jutni Dragaon. Közben Zakuro egyszerűen átvette az irányítást, hiszen Double Standet is csinált, miközben Harubaru egyre szorultabb helyzetbe került, végül kikerült Savac Dragaonból, és sikerült Critical KO-t végezni ellenségén. Zakuro indulni készült, de Harubaruék szóltak hozzá, ekkor megmutatta a sajét Sechs Tavaneljét.

19. Rész: Erő Csata: A rész elején Harubaruék elvoltak, majd csatázni kezdtek, Power Battle bontakozott ki, ugyanis nem sikerült Harubarunak a Critical KO. Kiderült, hogy Tatsuma sokkal jobb ebben a típusú csatában, rögtön az első kört meg is nyerte. Végül az egész csatát is sikerült megnyernie, Master Jyou pedig rájött, hogy Harubaru sokkal jobb Critical Battleben. Tatsuma a második meccs első körét azzal nyerte meg, hogy Critical KO-t okozott, aztán a Power Battle előnyét kiélvezte, újra ő nyert. A rész végén egy váratlan látogató jelent meg: King Harou!

20. Rész: King Harou: Megjelent egy régi ismerős Harubaruék múltjából, aki megtanította nekik, mi is az a bakugan, illetve a a Bakutech. Nagyon örültek neki természetesen, Tatsuma viszont nem tudta mire vélni ezt az örömöt, szóval elmesélték neki, mi történt régen. Miután minden érthető volt, Harou kihívta Harubarut, szóval elkezdtek csatázni, mint várható volt, a jelenlegi bajnoktól, Harou kemény falat, hiszen egyből kiütötte Rise Dragaont, az ő G-Ganoradajaval, azonban még csak most kezdődik a csata!

21. Rész: G-Ganorada: A csata folytatódott Harubaru és Harou között, amely eleinte Harounak ment jobban, de sikerült Harubarunak rájönnie, hogyan is győzhet ellenfele ellen, végül Isten Falával kellett szembe néznie, de ez is ment neki, és megjelent Sech Tavenelen a Láng Fém Darabja!

22. Rész: BakuThron DX: A Grif testvérek próbálták megjavítani a bakuganjaikat, amelyet Zakuro tört össze, egy korszerű masinával, a BakuThron DX-szel, de nem sikerült, pedig rengeteg bakugan adatját vetették össze, hogy megalkossák a Digitális Klón bakuganjaikat. Megérkeztek Harubaruék, akik felajánlották hogy segítenek természetesen. Raichi lövése volt a legtökéletesebb, végül sikerült összehozni, a Grif testvérek bakuganjai rendbe jöttek, ekkor egy csoda történt, megjelent Sech Tavanel, de csak egyetlen.

23. Rész: Falco Leoness Ellen: A Grif testvérek előtt megjelent egy Sechs Tavanel, azonban ők ketten vannak, Sho és Koh beszélgetnek, de Kohnak nem tetszik testvérének ötlete, magához veszi Tavanelt, majd a pálya másik feléhez áll, azt akarja, hogy Tavanelért megküzdjenek, nehezen vette rá Shot, de sikerült. Először olyan erősen meglőtte Leonesst, hogy nem sikerült, csak egy Kritikális Találat, de KO nem lett belőle. A Büszke Sziklával szemben Van Falco nem tehetett semmit, és egy erő csata is kialakult. Eljött a végső támadás ideje, Leoness kivédte egy pillanatig, de nem létezik áttörhetetlen védelem, a győztes Sho. Koh elsírta magát, kibékült a két testvér, Sho megkapta Tavanelt, ekkor felfénylett Falco, és Tri Falco lett.

24. Rész: Az Ördög Visszatér: Sho elment Jyouhoz, hogy megmutassa a legújabb, fejlett bakuganját. Mikor Jyou meglátta, rögtön rájött, hogy Tri Falconak több formája is van. Mondta Shonak, hogy lője Gigan Tauresre, végül nem Little Modeban nyílt ki, mint eddig, hanem Cross Modeban. Közben a Grifeknél, Koh próbálkozott a BakuThron DX-nél, hogy Digitális Klón bakuganok ellen milyen jól megy neki, sikeres volt például Dio Sivac ellen, megjöttek a barátai, Harubaru bár Critical Hitet ért el Blan Shoult ellen, de nem sikerült a portállapra dobni. Raichi viszont szuperált Saint Aquas ellen, majd megpróbálkozott Tatsuma is, Killer Volcat viszont el sem érte. Koh beszélt, miközben észrevette, hogy lefagytak a többiek, amikor megjelent egy ellenség: Zakuro!

25. Rész: Bömbölj! Shield Leoness: Zakuro tehát bejutott a Grif Kutatóközpontba, és kihívta Koht. Koh elfogadta ezt a kihívást, hiszen már rég várt a viszavágásra. Zakuro kezdett, Koh bedobta Leonesst, de nem sikerült a Kritikális KO, hanem egy portállapra került. Leonesst könnyedén elintézte Dio Sivac, és Dio Sivac egy körrel ezután a portállapra került. Igaz, Sho megpróbálta megmenteni Falcoval Leonesst, de ahelyett csak összetörte, Zakuro arra számított, hogy Koh ezekután feladja, de nem így történt, hiszen folytatta, bízott Leoness erejében, Dio Sivacot kiütötte, de Bone Skulst nehezebb volt legyőzni. Leoness átalakult, Shield Leonessé, így elpusztítva Bone Skulst. Egy kör maradt, de Zakuro feladta, felfedte igazi kilétét, Quilt volt az, csak azt akarta, hogy tesztelje Koht, képes lenne legyőzni Zakurot, vagy sem. Megjelent Koh Sechs Tavanelje, és rajta egy új fém darab. Végül kifagyott az idő, miután eltűnt Quilt, meglepődtek Harubaruék, hogy ott van Sho, de azon mégjobban, hogy Leoness átalakult.

26. Rész: Bakugan Dojo Szakadás: Harubaruék végeztek a Jyouval való edzéssek, beszélgettek, miközben megjelentek a Shadow Sanjushisok, mindeközben, a Grif Testvérek gyakoroltak, mégpedig Rise Dragaon és Hollow Munikis ellen, amelyek Digitális Klónjait összezúzták. A kaktusz pózban voltak Harubaruék is, a Sanjushisokkal együtt, ezután a Sanjushi boldogan mutatta mesterüknek, hogy kaptak ők is Tavanelt, örült neki, sírtak együtt egy kört, majd ki akarták hívni Harubaruékat. Shimo is megérkezett, benne lettek volna egy csatában, de megjelent Koh és Sho! Koh új kinézete meglepett mindenkit, hiszen szőke lett a haja, Koh kihívta Harubaruékat, ezzel félbeszakítva a Sanjushi kihívását. Vajon, ki lesz a győztes?

27. Rész: Szuper Mindenható Bakugan: Tehát a Grif testvérek kihívták Harubarut ás Raichit, ottmaradtak a Sanjushisok is, hogy nézzék a csatát. Harubaru kezdett, majd Sho támadott következőnek, Falco könnyedén elintézte Cross Modeban, és húzott egy csíkot a pályában. Raichi következett, bedobta Munikist, azonban Falco őt is elintézte. Harubaru megpróbált Kritikális KO-t végrehajtani, azonban rákerült egy másik portállapra, pont mint Munikis. Eljött az ideje, hogy Koh is csináljon valamit, pont egy vonalban volt a három bakugan, így egy könnyű győzelemnek indul.

28. Rész: A Felülmúlhatatlan Grif Forgószél: Koh bedobta Shield Leonesst, és ellökte Tri Falcot, aki magával rántotta Munikist és Dragaont egyszerre, így Kritikális KO történt. Egy portállap már a Grifek zsebében van. Harubaru bedobta Rise Dragaont egy üres portállapra, Koh következett, aki szintén egy üres portállapra dobta a bakuganját, Tatsuma rájött, mit tervezhetnek a testvérek, Raichi azonban nekiment Shield Leonessnek, aki visszalökte Munikist Dragaonra, így mindkét bakugan a földre került. Sho egy Double Standet idézett elő Little Modedal. Harubaru próbálta használni a speciális techbnikáját, de a csík a pályán megakadályozta, Sho Falcoját kellett utána legyőznie, egy Direct Shottal, de mindig túlment. Végül Harubaru úgy döntött, bekeményít!

29. Rész: Az Ellentámadás Kezdeményezése: Folytatta Falco ellen a támadást, azonban még most sem sikerült. Végül összehozta, a Mennyei Hajlított Lövéssel sikerült végül kiütni Shield Leonesst, a következő pedig Koh volt, aki bedobta egyszerű Shield Leonesst. Raichi megpróbálta kiütni Shield Leonesst, hiszen esély volt arra, hogy Double Standolnak a testvérek, így elvesztik a csatát, végül kivédték a támadást a Penta Pajzzsal, Munikis egy portállapra került. Mindenki azt hitte, itt a csata vége, azonban nem! Sho lerakott egy portállapot, és arra dobta Falcot. Eljött tehát a végső összecsapás ideje, vajon Harubarunak és Raichinak sikerül legyőzni barátaikat?

30. Rész: A Barátság Fém Részei: Harubaru elindította a Mennyei Hajlított Lövést, nekiment Munikisnek, és feldobta, közben összecsapott a Grif Hármas Pajzzsal, Munikis egy Kritikális KO-val kiütötte Falcot, így a Penta Pajzs maradt fenn, amelyet egyszerűen áttört Dragaon, így Double Kritikális KO alakult, és győztek! Jyouék elindultak, hiszen innentől már nem barátok, a Tavanel Cup komoly. Közben a fiúk kaptak 1-1 Víz, Tűz és Fény fém darabot, nem azért mert nyertek, vagy vesztettek, hanem mert barátok. Jyou után mentek, azonban ő elég elutasító volt, és megmondta nekik: Legközelebb ellenségek lesznek! Eközben egy nagydarab férfi és egy másik beszélgettek, mégpedig a Double Kritikális KO-ról, majd folytatták a harcot, de úgy döntöttek meglátogatják a Dojot.

31. Rész: Hugger Dguma: Harubaru és Tatsuma miközben mászkáltak a városban, bakuganokat találtak a földön, és elindultak az "ösvényen". Mikor megálltak az utolsónál, egy templom-szerűség jelent meg előttük, odajött hozzájuk Raichi is. Megjelent ekkor két személy, akik Master Grizz és Master Odoreként mutatkoztak be, miután a bakuganokat elvették, és eltűntek a Sechs Tavanelek is. Odore képes volt őket levitálni, és Grizz megfogta Tatsumát, csak akkor kaphatják vissza a fiúk őket, hogyha győznek ellenül. Az első Harubaru, aki Master Grizz ellen megy, azonban Hugger Dguma eléggé kemény ellenfélnek bizonyul, végül egy rotáló mozgást végző formával sikerült Kritikális KO-t okozni, de Raichinak még le kell győznie Odorét!

32. Rész: Win Dmill: Miután sikerült legyőzni Hugger Dgumát és Grizzt, elérkezett a második csata ideje. Megjelent egy különleges pálya, amelyen elkezdték a csatát. A Senpuu Uchi és Táncoló Szamba segítségével könnyedén elintézte Win Dmill ellenfelét, azonban, Raichinak sikerült elsajátítani a lövési technikát, így egy ügyes kombóval győzedelmeskedett, de a mesterek még mindig nem kívánták odaadni a Tavaneleket, le kell őket győzni egyszerre!

33. Rész: Szél Metál Talp: Tatsumát elengedte Grizz, aztán a bakuganjaikat ellőtték, és valami furcsaság történt, óriási bakuganok támadtak a fiúkra. Miközben menekültek, Tatsuma felbukott, de a bakugan kinyílt, hiszen alatta volt egy portállap. Ezután mindet kinyitották, de még jött több, amikor Tatsuma megpillantotta a Tavaneleket. Odaszaladt, de a fiúk előtt megnyílt a föld, és a Tavaneleket Win Dmill, meg Hugger Dguma védte. Elkezdték őket támadni, közben az óriás bakuganok előre törtek. Egyre kilátástalanabb volt a helyzet, amikor egyszerre indították meg bakuganjaikat, így egy együttes támadással elintézték Win Dmilléket, eltűnt az illúzió, a mesterek gratuláltak, majd kaptak egy-egy (másfajta, mert az egyikük Wind a másikuk Kaze no-t kapott) metál részt kapot.

34. Rész: A Kétarcú Bakugan: A rész elején már a Grif testvérek kutatóközpontjában voltak a fiúk, a testvérek két új bakugant mutattak be nekik: Dagger Odost, és Twin Doubrewt. Felajánlották, hogy Tatsuma használja ki az egyiket. A kisfiú boldog lett, majd odafutott a vitrinhez, ám ekkor Odos kinyílt, majd halott-bakugan hegyekről mutatott neki víziót. Sho visszahozta, majd kiválasztotta Doubrewt. A BakuThron DX-szel próbálkoztak, Harubaru lövése sikertelen volt, Tatsuma jött. Nem bízott magában teljes mértékkel, ám, miután Doubrew sikeresen standolt, belejött. Lőttek mindnyájan, még Koh és Sho egyszerre is próbálkoztak, végül befejezték, és elindultak másfele. Tatsuma még visszajött, és hallott valamit. Mégpedig: Gif Jinryuu és Dagger Odos veszekedtek. Megjelent egy manifesztáció Dagger Odosból, Tatsuma nekidobta a portállapot, de az csak átrepült rajta. Végül Jinryuu megszállta Tatsumát. Odos kihívását elfogadta, majd Odos egy sötét BakuThron DX-et idézett, és két bakugant, Dive Fujoet és Gravi Nomeot az alvilágból.

35. Rész: Odos vs. Doubrew: Megjelent tehát egy óriási BakuThron DX, amely pályát ad Odos és Jinryuu csatájának. Elkezdik a csatát, Odos rögtön felszeleteli a saját bakuganját, Gravi Nomeot, Jinryuu szénája viszont nem áll túl jól. Cél, hogy csak egyikük bakuganja standoljon. Odos folytatja a darabolást, ezúttal Dive Fujoeval, végül már csak 1-vs-1 maradt: Odos vs. Doubrew! Jinryuu bízott a bakuganjában, hiszen beküldte a végső csatára. Odos elbízta magát, ám ekkor, Doubrew Critical KO-t okozott Odoson, és az egyik kis kiálló részét letörte. Odost megtestesülése eltűnt, Tatsumát a többiek elaludva találták. Mind azt hitték, csak álmodott, azonban egy rejtélyes bakugan darabka, a BakuThron DX-ben volt.

36. Rész: A Neve: Mister Up: Quilt úgy gondolta, próbára teszi a fiúkat, szóval elküldte a legjobb tanítványát: Mister Upot, erről Shimo is szólt nekik. Mister Up elég váratlanul bukkant fel, éppen testét edzette. Tatsumával akart lespanolni, és Raichiékat vele együtt legyőzni, úgy gondolta Jinryuuval van esélye, de jelenleg Tatsuma nem volt Jinryuu. Meglepődött, amikor Tatsuma elbénázta a lövést, kiáltozott, mérges volt, majd a bakuganját használva, egyszerre győzte le a két bakugant.

37. Rész: Kachia Gell Becsapódása: Folytatódott a csata, Mister Up nem nagyon akarta, hogy Tatsuma újra dobjon, mert csak elbénázza, azonban később megengedte neki. Jinryuut azonban csak egy portállapra tudta dobni, amelyről Harubaru tökéletesen lelökte. Mister Up mérges lett újra, majd eljátszották megint, végül azonban sikerült Jinryuunak harmadszorra visszavernie Dragaont.

38. Rész: Gell Felső: Tatsuma tehát kicsit jobb lett, most Mister Up dobása jött, próbált Double Standot, de túl erőset lőtt. Sikertelenül próbálkoztak Harubaruék, aztán Tatsuma lőtt túl nagyot. Mivel Mister Up látta, hogy nem bírnak egymással, ajánlott nekik valamit: Ha a két eset közül valamelyből nyernek, akkor nyernek. Az első az volt, hogy Kachia Gell a mezőn, és ők dobnak, ekkor vesztettek, a másik az ellentéte. Mister Up használt egy technikát, amellyel megsemmisítette a pályát, ekkor érkezett Mister Down, Mister Up legnagyobb ellenfele, hogy tanítson riválisának egy leckét.

39. Rész: A Neve: Mister Down: Megjelent ez a furcsa alak, aki magát Mister Downnak hívja magát, Mister Up legfőbb ellenfelének. Bemutatkozott, majd aztán elkezdtek hadakozni Uppal, kő-papír-ollóztak. Down leverte, Upnak és Tatsumának pakolgatniuk kellett, miközben Down és Harubaru kint beszélgettek. Harubaru megemlítette neki Master Shimot. Közben Quilt figyelte őket, megjelent mellette Shimo is. Harubaru a nagy harangot megöklözte, majd Downt is arra ösztönözte, hogy tegye meg, de az csak egy ujjával megérintette. Bementek, Raichi és Harubaru védője a mezőn voltak, beküldte egy egyszerű lövéssel Down a védőjét, Aquos Butta Gillt, és Critical KO-t okozott egyszerre, közben a kinti harang kettétört. Mister Down kihívta Raichit egy meccsre.

40. Rész: A Kék Orkán, Butta Gill: Mister Down és Raichi készen álltak a csatára, el is kezdték, azonban amikor egyszerre lőtték el a bakuganjaikat, Raichi meglepődött. Ez az ő köre volt, mégis Mister Down is bedobta a bakuganját. Mister Down elmagyarázta, hogy ez egy sajátos technikája, Raichi beleegyezett, hogy így folytassák. Megegyeztek abban is, ha Raichi nyer, a Shadow Sanjushi visszakapja a bakuganjaikat. Megjött a Shadow Sanjushi is, akik figyelmeztették, hogy Mister Down kemény. Raichi próbálkozott többféleképp, végül a Senpu Uchit is megpróbálta, de Butta Gill sokkal keményebb volt, végül feladta. Ekkor Mister Down bejelentett egy új kihívást, ekkor az arany szobor felfénylett, majd eltűntek, és egy templomnál bukkantak fel, ahol ott volt Master Shimo. Elmondta nekik, hogy ez az új kihívás, a Gachi Baku!

41. Rész: Gachi Baku: Miközben bemennek Quilt templomába a fiúk, az elmagyarázza nekik, mi is tulajdonképpen a Gachi Baku. Eleinte nem érdekli Harubarut, azonban amikor megtudja, hogy a Tavanel Cupra készíti fel őket, rögtön elkezdi érdekelni. Mister Up és Down közben elfoglaltak a BakuThron DX-szel. Quilt elmagyarázza a pontos szabályokat, hogy a játékosok egy 6 másodperces visszaszámlálás alatt eldöntik az irányt, majd egy három másodperces számlálás után ellövik a bakuganjukat egyszerre. Természetesen itt is lehet Critical KO, Power Battle és Double Stand. Azonban van egy új szabály, amely szerint, ha az L-alakban elhelyezett minden portállapját birtokolja egy játékos, felveheti az egyiket, és egy új számlálás indul, ha az ellenfél nem tudja megszerezni saját portállapját, vége a csatának. Ez alatt, egy elhagyatott völgyben Zakuro egy bakugannal találkozott, Seis Tavanellel.

42. Rész: Kezdődjék a Gachi Baku: Elkezdték a Gachi Bakut, Harubaru Raichival szemben, Koh Tohgával szemben, Karashinával szemben Sho, végül pedig Tatsuma Jinza ellen. Harubaru és Raichi csatájában úgy tűnt, hogy Raichi sokkal jobban áll, közben Koh és Sho is kezdték átvenni a vezetést, miközben Tatsuma még mindig nem tudott lőni rendesen. A csaták folytatódtak, Munikis és Dragaon összecsaptak egymás után többször, még egyik csata sem dőlt el, egyetlen kivétellel, Jinza győzött, elég egyszerűen. Harubaru fel volt tüzelve, ám ekkor leállította a csatákat Quilt, majd előjöttek a Sechs Tavanelek, és megjelentek rajtuk egy-egy új fém részek, Quilt konstatálta, hogy mindenki készen áll a Tavanel Cupra, azonban aggódott valami miatt. Úgy érezte, közeledik valami rossz.

43. Seis Tavanel vs. Zakuro: Harubaru és Raichi azon gondolkodtak, amit Odore és Grizz mondott nekik a Sötét Tavanelről. Mind eközben Zakuro megpróbálta átvenni az uralmat Seis Tavanel felett. Előbb Dio Sivacot használta, Savac nem tudta megfertőzni Seis Tavanelt, és a Sivac Háromszög sem volt elegendő, hogy megállítsák, Dio Sivac végül a sziklafalba csapódott, eközben Mister Up és Down érzékelték, hogy csata zajlik. Ezután Bone Skullsal próbálta megállítani, sikerült is a sziklafalba küldeni, de ez kevés volt, újra támadott. Zakuro már önmaga próbálta megállítani ezt a szörnyeteget, végül sikerült. Kikiáltotta a győzelmét, és hogy innentől az ő tulajdona Seis Tavanel, aki megszólalt neki. Megjelentek Mister Downék, Zakuro észrevette, Seis Tavanel közben nevetett. Quilt pedig megdöbbent, hogy felébredt ez a Sötét Tavanel.

44. Rész: Gachi Baku a Vadonban: Mister Up kihívta Zakurot egy Gachi Bakura, az beleegyezett, majd készített egy pályát. Eközben figyelték Quilték az eseményeket, majd Tatsuma beleesett a furcsa vízképernyőbe, és eljutott Mister Upékhoz. Raichi és Harubaru utánamentek, közben elkezdődött a Gachi Baku. Zakurot az első két körét kihagyta, hagyott előnyt Mister Upnak, aki már egy portállapot elnyert. Ekkor Zakuro keményen kezdett játszani, Bone Skulsal megsemmisítette Nata Naginat, majd Dio Sivackal Gus Burnant, végül neki is összejött egy Double Stand. Up kihagyott egy kört, majd mikor Zakuro Double Standolt volna újra, egy Critical KO-val kiütötte Kachia Gellel az ellenfele bakuganjait. Ám legvégső körre maradtak a legjobbak, Kachia Gellnek, most Seis Tavanellel kell szembenéznie!

45. Rész: A Seis Fém Fenyegetettség: Folytatódott a csata Zakuro és Mister Up között, amikor is Seis Tavanel előkerült. Baljóslóan ragyogott, Kachia Gell nem volt képes leverni, végül, amikor ellenfél volt számára, Zakuro elkezdett idézni Fém Részeket rá, így sokkalta erősebb lett. Kachia Gellt ellökte egy portállapról, majd az utolsó összecsapásnál, Nata Naginát végleg szétzúzta, Kachia Gell pedig súlyosan megsérült, miután összecsapott a 3 fém részes Seis Tavanellel. Zakuro győzött. Következő ellenfelének Harubarut akarta, de Mister Down elé állt. Butta Gill kihívást jelentett Seis Tavanelnek, ugyanis elkezdte használni a Kék Orkán képességét. Dive Fujoe a portállapra került, Bone Skulst visszaverte a Kék Orkán.

46. Rész: Hat Fém: Folytatódott a csata Mister Down és Zakuro között. Már négyre nőtt a fém darabok száma Seis Tavanelen, de előtte még Dio Sivackal elintézte a Kék Orkán nevű speciális képességet. Dio Sivac használhatatlan lett, de Seis Tavanel még ott volt. Sikerült kiütnie egyszerre ellenfele két bakuganját. A csata elkezdődött Butta Gill és Seis Tavanel között, de nem bírtak még egymással. Egyre nőtt a fém darabok száma, míg el nem jött a hatodik ideje! Ám ekkor, Zakuro bedobta volna Seis Tavanelt, de annak ereje megszállta, átalakult egy szörnyeteggé, már nem volt ugyanaz az ember, aki korábban, Seis Tavanel irányította. Elkezdett gúnyolódni a Sechs Tavanel tulajdonosokon, majd kijelentette, ő lesz a legrosszabb rémálmuk, aztán elteleportált.

47. Rész: Speciális Gachi Baku Tréning: Quilt temploma előtt vártak a fiúk, majd bementek. Egy újabb Gachi Bakut terveztek, azonban most más okból. Hiszen a világ is veszélyben lehet Seis Tavanel miatt. Úgy döntöttek, ez egy edző meccs lesz. Különféle kihívásokat teljesítettek, a végén pedig Tatsumának sikerült 10 másodperc alatt összecsuknia a bakuganját, a nap megkoronázása érdekében, egy Kaktusz Pozíciót kellett csinálniuk mindnyájuknak.

48. Rész: Seis Tavanel Támadása: Miközben a tréning folytatódott, Quilt valami furcsa energiát érzett, ekkor megjelent mögötte Zakuro, azaz Seis Tavanel. Lerombolta a templom falát, hogy megtámadja a bent levőket. Elmondta, hogy a templomot, és az 5 monolitot, amely körbeveszi, el akarja pusztítani, ezzel a világ rendjét felborítva, elpusztítani a világot. Harubaruék úgy döntöttek dacolnak vele, ekkor aktiválódtak a monolitok, mindegyiken megjelent az elemének a portállapja. Harubaru és Tatsuma a Pyrus portálhoz mentek, Mister Down az Aquoshoz, Mister Up a Haoshoz, a Shadow Sanjushi a Subterrához, a Grif Kyoudai pedig a Ventushoz, Raichi a Darkushoz. Először Mister Up előtt jelent meg Zakuro. Könnyedén leverte Kachia Gellt, és elvette annak fém részeit, végül a monolit felemelkedett, ezzel jelezve, ott már Seis Tavanel nyert!

49. Rész: Fémvadászat: Folytatódott a végső csata Seis Tavanel ellen. A következő a Subterra portál volt. A Shadow Sanjushi már felkészült a csatára. Bedobták a bakuganjaikat, beálltak a megszokott pozícióba, majd Seis Tavanel két fém résszel egyszerűen kiütötte őket. Elvette az ő fém részeiket is, így már két monolit tartozott hozzá. A Grif Kyoudai következett, megpróbálták együtt leverni ők is, a Grif Hármas Pajzzsal sem tudták kivédeni a négy fém részes Seis Tavanelt, végül Shield Leoness maradt, de ő is vesztett. A harmadik monolit is Zakurohoz került, és az ő fém részeik is!

50. Rész: Védjük Meg a Jövőt: Mister Down kikapott Zakurotól, így a negyedik monolit is az övé lett, már csak kettő maradt. A következő a darkus, ahova ment. Raichi megfogadta, hogy megvédi ezt a monolitot. Elkezdték a csatát. Zakuro elkezdte váltogatni a fém részek számát, így megváltoztatva Seis Tavanel pörgését. Végül Hollow Munikis a portállapra került, ahol tökéletes préda volt Seis Tavenelnek. Az ötödik monolit is elveszett, egyetlen maradt, Harubarué. Mindenki megjelent mögötte, de előtte még elmondta Seis Tavanel az eredeti tervét, hogy meg akarja semmisíteni a bunyósok és a bakugan jövőjét. Ekkor elkezdték a csatát. Újra használta a fémrész váltogatást, azonban Jinryuura nem számolt, az nekiment. Harubaruék meglepődtek, de örültek is. Végül összecsapott Seis Tavanel és Rise Dragaon!

51. Rész: Gyerünk! Rise Dragaon: Rise Dragaonnak sem sikerült győzelmet aratnia, elvesztette ő is a fém részeit. Seis Tavanel gúnyolódni kezdett rajtuk, ám őket tovább próbálkoztak, mindhiába. Eközben felébredt Quilt, és odament hozzájuk, bátorításképp. A rajzokról beszélt benn a templomban, majd felfénylettek a Sechs Tavanelek, miközben az utolsó monolit is felemelkedett volna. Megtámadták Seis Tavanelt mindnyájan, a bakuganok visszakapták a fémrészeiket, végül kiütötték Seis Tavanelt. Úgy tűnt, Zakuro magához tért, azonban Seis Tavanel el teleportálta. Mindnyájan örültek a győzelemben, de ez itt nem a vége, még csak most jön a Tavanel Cup!

 


Openingek és Endingek
Prológusok
Csapdába Esve az Interspaceben
Nézhető Részek
Intermission Screenek
Változtatott Jelenetek
Csaták
DVD
Leírások
Speciális Epizódok


Szereplők
Főszereplő Bakuganok
Epizód Leírások
Egyéb Bakuganok


Szereplők
Főszereplő Bakuganok
Epizód Leírások
Egyéb Bakuganok
Bakugan Trapek
Battle Gearek


Szereplők
Főszereplő Bakuganok
Epizód Leírások
Egyéb Bakuganok
Battle Gearek
Mobile Assaultok


Szereplők
Főszereplő Bakuganok
Epizód Leírások
Egyéb Bakuganok
Mobile Assaultok
Mechtoganok
BakuNanok
Battle Suitok


Szereplők
Bakuganok
Epizód Leírások
Epizód Leírások(Gachi Baku)


BakuTech!
The Evo Tournament


Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg