Bakugan: Chronicles


Főoldal
Bejelentkezés
Vendégkönyv
Hírek
Chat
Társoldik
Képek
Animációk
A szerkesztőkről
Szavazás
Extrák


Bakugan Chronicles
Bakugan: A Kristályok Legendája
Bakugan Story: Rise of the Championship
Yu-Gi-Oh! The Newest Generation!
Shinigami Krónikák
Pokémon: A New Legend's Born
Death Note: The Last Criminal
Digimon Warriors
Pokémon BW: TaI

5. Paladin


----------------------
Nincs új bejelentett rész.
----------------------


Bakugan Battle Brawlers
Bakugan Battle Trainer
Bakugan Dimensions
Bakugan Arcade Battlers
Defenders of the Core
Bakugan: Rise of the Resistance

Bakugan Mechtanium Surge

1. rész: Interspace Összecsapás: Az Interspacet továbbfejlesztették Danék, egy év telt el a Barodius legyőzése óta, azóta érkezett Taylean, Neathiáról Shunnak, és Tristar Maruchonak Gundaliaról. Azonban most, hogy csapatok alakultak az Interspaceben, Dan első helye meginog, hiszen ott a Team Anubias, Anubias vezetésével, ő a 2. helyen van az Interspaceben, míg a Team Sellon is, aminek a vezetője Sellon, és ő a 3. helyen van. Dan és Drago először két kölyökkel harcolnak, végül győznek, azonban Drago lát valamit a harc közben, egy maszkos személyt, egy gépszerűt. Dan ezután való éjjel rémálommal küszködik, ugyanazt a fickót látja, végül felébred, majd másnap kijelentik hogy a Team Anubias-i Bennel fog harcolni. Dan bele is megy rögtön, örül egy csatának, de Anubias azt akarja hogy övé legyen Dan legyőzése. Végül elfogadja hogy Ben megy ellene, majd odaadja neki Bolcanont és Horridiant. Ben előbb Bolcanont, aztán Horridiant is beküldi harcolni, azonban Drago erősebbnek bizonyosul, viszont közben megint látomása van, neki és Dannek is. Végül majdnem elpusztítja az Interspacet, Tristar és Taylean próbálja megvédeni az embereket ettől a hatalomtól. A "maszkos" fickónak pedig mégtöbb erőre van szüksége hogy kiszabaduljon.

2. Rész: Mechtogan Rendbontás: Danék az elején beszélgetnek, majd másnap Marucho harcol a Team Anubias-i Jack ellen. Jack Aquos Krakenoiddal játszik. Marucho nem állt olyan jól, hiszen Tristar nem a legjobb bakugan, Krakenoid pedig nagyon erős volt. Eközben edz Drago, és Dan, majd miközben edzenek, furcsa energia jelenik meg körülötte, és Razenoid körül is, akinek gazdája Mag Mel. Végül az energiákból megszületik egy-egy Mechtogan nevezetű lény. Drago ellen elkezd harcolni Zenthon, majd végül otthagyja, úgy tűnt mintha keresett volna valamit, mert megjelenik Maruchoék harcában. Végül legyőzi mindkét felet, aztán Sellon és Anubias összefognak a Mechtogan ellen, miközben Shun megmenti Maruchot a szökőár elől. Végül Zenthon eltűnik. A rész végén pedig Mag Melnek a maszkos idegennek jelent valaki arról hogy mi történt.

3. Rész: Szétkapcsolás: A rész elején, Dan próbálja leplezni azt, hogy aggódik Drago ereje miatt, azonban ez nem megy neki túl jól. Kissé bújkál a többiek elől, majd mikor találkozik a Team Sellonnal és Team Anubiasszal, elég ostobán viselkedik. Végül kiáll Anubias ellen, az első kört Dan könnyedén megnyeri, bár már voltak problémáik Drago ereje miatt, a második körben Drago teljesen elveszti az irányítást, még Noah, Dan rajongója is majdnem lezuhan Drago hibájából. Végül megmenti Horridian. Horridian kiüti ekkor Dragot, végül a harmadik körben Dan szinte feladja a csatát, nem nagyon mer támadni.

4. Rész: Kegyvesztettség: Dant keresik a rész elején, Shun és Marucho, de nem találják otthon, így mennek az Interspacebe. Dan úgy döntött hogy titkos edzést tart, így a többiek utánna mennek. Egy ideig jól megy nekik, majd megjelenik egy pillanatban Zenthon, majd Shunék segítenek Dannek, harcolni ellene. Nem sikerül még csak megkarcolniuk sem, majd Zenthon ott hagyja őket. A másnap Sellon és Dan meccs van kiírva, de Shun aggódik, ezért ő is bekapcsolódik a harcba, majd Chris is Sellon oldalán. A harc megkezdődik, majd elég jól állnak Danék végig, hála Shunnak. De Dan elrontja majdnem, aztán végül Shun rendbehozta a helyzetét. És végül nyernek, de Sellon ezen csak mosolyog, Shunnak pedig nagyon gyanús lesz ez.

5. Rész: A Tri-Twister Tettenérése: Dan és Shun meg Marucho - csak neki nem volt nagy szerepe a beszélgetésben - beszélgettek az elején, majd végül Dan és Shun összevesztek, és otthagyták Maruchot. Marucho aggódott barátaiért, és azok barátságukért. Aztán Shun és Sellon beszéltek, közben Mag Mel három "Káosz Bakugant" küldött az Interspacebe, amelyet két kölyök találta meg. Gonosszá tette őket Mag Mel, aztán megalapult a Team Tri-Twister. Kihívták a Battle Brawlerst, közben Dan edzett, majd beszélt Anubiasszal, és Anubias szólt neki a harcról. Eleinte jól ment Shunnak, azonban valami furcsaság történt. Mintha egy harmadik bakugan lett volna, nem elég hogy Tayleannek egyedül kell szembenéznie a két Cyclone Percivallal. Végül az első kört elvesztette. A második körben már Tristarral néznek szembe a "Káosz Bakuganokkal", de majdnem vesztenek, még úgy is, hogy rájönnek hogy három Cyclone Percival van ott nem kettő. Sellon és Anubias segített nekik győzni. Közben Mag Mel tovább szövögette a gonosz terveit.

6. Rész: A Vereség Gyötrelme: A rész elején megint volt egy kis zűr Marucho, Shun és Dan között. Aztán Dan megint edzett, és közben Anubiasszal beszéltek, majd másnap készülhettek mindketten harcra. De még előtte, és aznap Dannek voltak álmai Mag Melről megint csak. Mikor a harc elkezdődött Anubias kezdett jól állni, azonban végül megőrült Dan és Drago, mert megjelent előttük Razenoid és Mag Mel. Majd mindenki próbálta leállítani Dant és Dragot. Végül Zenthon is eltűnt és Dragoék is leálltak. Dant kizárták a bajnokságból, így Anubias lett az első számú búnyós. Majd Sellonról és Anubiasról kiderült, hogy ők Mag Mel szolgái. Közben Maruchoék várták Dant, de Dan úgy döntött hogy elmegy.

7. Rész: BakuNano Kirobbanás: A rész elején Anubias bevet egy új fegyvert a Bash Brothers ellen, amely a BakuNano. Így végül megvédi a bajnoki címét. Közben bejelentenek valamit a csapatával. Aminek Shun és Marucho nem örülnek, majd összezördülésbe keverednek Dylannel. Közben Mag Mel figyelte a Bash Brotherst, és új Káosz Bakuganok keltek ki a tojásaikból, nekik adta azokat. Egy Darkus és egy Pyrus volt, de nem csak ők voltak, hanem a BakuNanoik is. Maruchot is elverték végül, közben Shunt elkezdte manipulálni Sellon. Shun végül megbosszulta Maruchot, és bejelentette hogy átveszi a vezetést. Sellon nagyon elégedett volt. Dan és Drago pedig visszatértek New Vestroiába.

8. Rész: Visszatérés New Vestroiába: A rész elején Danék utaztak New Vestroiában, körbenéztek, és újabb bakuganok voltak ott. Lehetett persze régebbi bakuganokat is ott látni, ám ekkor találkoztak egy újonccal, akinek Amazon volt a neve. Kicsit beszélgettek, le"old man"ezte Dragot, majd mikor Dragoék mentek volna, megjelent Preyas. Kiderült, hogy Amazon Preyas tanítványa, és így Danék még maradtak kicsit tovább. Úgy döntött Amazon és Preyas, hogy segítenek Dragoéknak, eközben Razenoid és Mag Mel kereste Dant és Dragot. Amazonék elkezdtek harcolni, Drago végig jól állt, ám egy pillanatban Drago meglátta Zenthont, és ekkor Mag Melék rájöttek, hogy hol vannak Danék. Elvesztették az irányítást, majd elájultak, Preyasék pedig leúsztak a tenger mélyére. Mindeközben, az Interspaceben, Shun éppen azon dolgozik, hogy újra nagy legyen a Battle Brawlers. Győzelmet győzelemre halmoz, de Marucho aggódik, mert Shun személyisége kezd megváltozni, és ennek Sellon nagyon örül.

9. Rész: Káosz Irányítás: A rész elején Drago otthagyta Dant, majd edzett, közben találkozott Preyasszal. Eközben Dan és Amazon is találkoztak. Miközben Mag Mel és Anubias beszélgettek, és Mag Mel elküldte Anubiast Iron Dragonoiddal és Venexusszal New Vestroiára, hogy legyőzzék Dant és Dragot, majd megszerezzék az erejüket. Anubiasék rátámadtak Dragora és Preyasra. Preyas próbálta védeni Dragot, azonban végül megidézte Anubias Venexust, eközben Dan megérezte hogy valaki egy dimenzió átjárót nyitott, ezért elindultak Amazonnal. Drago pedig elkezdett örjöngeni, majd megidézte Zenthont, és elkezdett tombolni. De végül Dan lenyugtatta, ám ekkor Zenthon rájuk támadt, így kénytelenek voltak előbb őt leverni. Hátra sikerült lökni, majd behódolt nekik. Végül legyőzték Anubiasékat.

10. Rész: Egy Királyi Szenvedés: A rész elején Anubiasék harcoltak, a mechtoganjaikat használva, meg Shun is, legyőzött pár bunyóst. Marucho aggódott Shunért, hogy olyan kezd lenni mint anno Dan. Közben két fickó figyelte őket. Másnap Shun bekapcsolódott egy királyi csatába, amelyben már alig voltak, csak Soon és Robin, a Team Sellonból és Anubiasból. Használták a Nanoikat, Shunt pedig majdnem elverték, ám ekkor Taylean megidézte a mechtoganját, Silent Strikeot. Silent Strike mikor legyőzte Soonékat, Shunékat akarta, ám megjelent Paige és Rafe, aki figyelte őket régebben. Megporóbálták megállítani Silent Strikeot, nem valami eredményesen, de végül elment. Paigék miután Maruchoékat leszólták, elmentek. Shun dühös lett, Marucho pedig összezavarodott, eközben Dan és Drago hegyet másztak.

11. Rész: Vissza a Szinkronba: A rész elején Maruchot az apja nagy döntés elé állítja, hiszen rendbe kell hozni az Interspacet, és azt szeretné hogy ennek érdekébe kilépjen a Battle Brawlersből. Marucho szomorú lett, hiszen sok szép emléke volt erről a csapatról. Képeket nézegetett, miközben mérlegelte, hogy hogyan is döntsön. Majd Tristar elmeséli neki, hogy amikor megérkezett az Interspacere, nagyon elveszett volt, hiszen társat keresett, de nem talált. Aztán meglátta Maruchot, de akkor még Akwimos volt a társa. Tristar végül rábeszélte Maruchot, hogy maradjon a Team Battle Brawlersben. Eközben Dan és Drago New Vestroiában edzette Zenthont, bár nem ment valami jól, és végül otthagyta őket Zenthon. Sellon és Anubias együtt kávézgattak, és Sellon a hervadó rózsát a Battle Brawlershoz hasonlította. Dragoék megpróbáltak egy sziklán felmászni, de nem ment. Ekkor megjelent Wavern, és segítette őket lelkilek. Marucho pedig kiállt Jack ellen, hogy bizonyítson az apjának. Egyszerűen legyőzte Jacket és annak Nanoját, Kato és az apja büszkék voltak rá. Danék feljutottak a sziklára, majd Wavern megmutatta a szellemi alakját.

12. Rész: Elme Keresés: Egy zászlófogó verseny indult el az Interspaceben, és mindenki nevezett rá. Marucho kicsit aggódott, de Rafeék és Shun rá sem hederített, eközben Anubias az embereit küldte a versenyre. majd végül elindult a verseny. Az elején még egyszerű volt Rafeéknek is, hiszen csak pár Káosz Bakugan volt az ellenfél, de aztán szembekerültek a Team Anubiasszal, végül megementette őket Marucho, és egy csatornába jutottak, de Jack megtalálta őket, aztán elmenekültek előle, majd Maruchoék "csapdába kerültek" a team Anubias csapdájába, azonban végül ők lettek csapdába kerülve. Hiszen Tristar átverte őket. Így vesztettek. Közben Shun rengeteg káosz bakugant legyőzött, aztán kifáradtak, és végül Marucho eljutott a zászlós helyig. De ott volt Sellon, és megállította Spyronnal, Daftorixxel és Braxionnal, ekkor jöttek meg Rafeék. Rafe és Wolfurio feltartották Braxiont, míg végül Boulderon megszerezte a zászlót.

13. Rész: Újra-Kapcsolódás: A rész elején Marucho aggódott Shunért, mert tudta, hogy Shun nem a megfelelő utat választotta. Majd Shun csatázott egy káosz bakuganos Mag Mel szolgája ellen, eközben New Vestroián Dan és Drago visszaemlékeztek Wavernnel együtt arra, ami a Gundalian Invadersben történt, hogy rájöjjenek az irányítás elvesztésének okára. Végül rájönnek, hogy ugyanazt érezték amikor Drago átalakult Titanium Dragová, mint amikor elvesztették mostanság az irányítást. Az Interspaceben elkezdődtek bajnoki csaták, az első Anubias vs. Shun volt, azt Shun nyerte, Noah ekkor elkezdett kételkedni abban, hogy Anubiast tisztelje-e, de Ben megnyugtatja, hogy Anubias csak dobta a meccset. Eközben Sellon és Marucho is harcolnak, amit végül Marucho nyer, Marucho és Shun egymással szembeszállnak, Paigék figyelik őket, végül Marucho veszít, de Shun úgy dönt, hogy rossz utat választott, és ők ketten újra egy csapat. Dant és Dragot Wavern ott hagyja végül, majd eközben Sellon és Anubias jelentést tesznek, és Sellont elküldi Mag Mel, közben kiderült, hogy tényleg szándékosan vesztettek. Sellon elmegy New Vestriára, és megmutatja az igazi alakját.

14. Rész: Tripla Fenyegetés: A rész elején Dan és Drago edzettek, majd úgy döntöttek, hogy megidézik Zenthont, de végül Dannek volt egy víziója arról, hogy Razenoid az Interspacebe kerül, majd elpusztítja Bayviewot is. Eközben az Interspaceben, Shun, Marucho, Rafe és Paige győztek pár csatában, de már tökéletesen együtt működnek, már ők a Team Battle Brawlers. Eközben Sellon megtalálja Danéket, majd ekkor rájuk szabadít pár Iron Dragonoidot. Eközben az Interspaceben Shun és Marucho szembenéznek Anubiasszal és Robinnal. Anubias Horridiant és Aeroblazet használja, Robin pedig Bolcanont és Hyper Pulsort. Közben Drago legyőzi végül az Iron Dragokat, aztán elindítja Sellon a Flash Ingramokat, Shoxroxxal(azaz a részben Coin Blasternek nevezi Sellon). Az Interspaceben dúl a csata, míg Drago nem igazán bír a Flash Ingramokkal, ekkor megidézik Dan és Drago Zenthont, és így legyőzik sikeresen a Flash Ingramokat, ám ekkor Sellon beveti a legnagyobb ütőkártyáját, a három mechtogant, amit ekkor idéz: Darkus Mizerak, Pyrus Deezall és Subterra Rockfist. Ekkor Zenthont és Dragot majdnem elverik, de végül előhívják Zenthon Titant, és nyernek, azonban az Interspaceben gondokkal küzdenek, ugyanis, igaz Robint legyőzték Shunék, ám ekkor egy inváziót indított Mag Mel, a káosz bakuganokkal.

15. Rész: Interspace Megszállás Alatt: Először egy visszaemlékezés van, amikor legyőzte Dan Sellont, majd aztán visszatérünk az Interspacebe, amikor a megszállás elkezdődik. Maruchoék próbálnak kitalálni valamit a káosz bakuganok ellen, és harcolnak ellenük, eközben Rafe Shunnak és Maruchonak odaadja Hammermort és Crosstrikert, a Nanoikat, Paige pedig használja a sajátját. Eközben Marucho üzenetet küld, egy SOSt minden szövetségesüknek. Dan és Drago pedig úgy érzik, hogy hívja őket az Interspace, és hogy visszaindulnak. Eközben egy sötét figura megkapja az üzenetet, akinek egy sötét bakuganja van, felvillan a szeme, vajon jó vagy rossz? Majd végül kiderül, Spectra volt az, de valamiért fekete ruhában van. Aztán bedobja az új bakuganját, aki a régi Helios, csak darkus elemmel, Darkus (Infinity) Helios. Shun nem érti, hogy változhatott meg az eleme, de Spectra elmagyarázza neki, majd aztán elkezdi tizedelni a káosz bakukat. Ám ekkor a Team Anubias és Team Sellon bakuganjai rájuk támadnak, ekkor használják Shunék a Nanoikat, végül megérkezik Dan is.

16. Rész: Egy Hős Visszatér: Tehát Dan visszatért, hogy segítsen a többieknek, de ahhelyett hogy segítene, leginkább elragattatja magát, majd elkezdenek harcolni a Team Sellon és Anubias bakuganjai ellen. Majd megidézik Zenthont, de aztán Mag Mel kapja a káosz energiát, és víziót küld Danre, így az kiesik a szinkronból, és elszabadul Zenthon. Zenthon ekkor kiüti Heliosékat, majd eltűnik, Anubias és Sellon pedig aktiválják a Nanoikat, majd Dragora ráküldik a bakuganjaikat. Végül kiütik, Dan ekkor ideges lesz, Dragot hibáztatja, de Marucho leállítja. Majd elteleportálja őket a vezérlőbe, aztán a B területet kitörli a káosz bakuganokkal együtt. Spectra csalódott a bunyósokban, így otthagyja őket, aztán Dan elmeséli hogy mi volt New Vestroiába, majd aztán ott hagyja Shun is, mert ideges lett Dan arroganciája miatt. Marucho és Paige sem viselkedik vele túl szívéjesen, majd Dan elmegy. Az Interspaceben kiderül, hogy mindenki utálja, még Noah sem kedveli már, hanem az Anubiasékhoz tartozik, rájön erre, és hazamegy. Majd éjjel egy álmot lát, hogy Gundaliat megtámadja Mag Mel! Mag Mel kiszabadult, aztán felemelkedett a kastélya, és megindította a támadást. Paige először nem hitt neki, de azután kapott vészjelzést, és el akart indulni. Maruchoék megállították, hogy segítenek, és beleegyezett, de azt nem igazán akarták, hogy Dan is menjen.

17. Rész: Gundalia Megszállás Alatt: Dan akart menni Gundaliara, így végül megengedték neki, együtt mentek oda. Az elején egy katona nem igazán akarta őket elengedni, de megjelent a parancsnok, aki nem más mint Ren, Danék régi barátja. Aztán bementek egy helyre, ott beszéltek a Gundalian Köztársaság vezetőjével, Nurzakkal, illetve Neathia új királynőjével Fabiaval, kiderült hogy Serena most nagykövet a két bolygó között. Aztán Dan és Marucho összevesztek, majd elkezdtek egy tervet. Dannek fájdalma volt, miközben Mag Melnek is, ekkor támadás érte őket, megjelentek a káosz bakuganok. Elkezdtek ellenük harcolni, Dan megkapta a BakuNanoját Sonicanont. Majd aztán megjelent még több káosz baku, illetve Razenoid és Mag Mel. Razenoid is beszállt a csatába, saját szolgái sem érdekelték, még a káosz bakuganokat is pusztította a cél érdekében. Végül Razenoid és Drago maradt, a többieket kiütötte Razenoid, majd ekkor összecsaptak ők ketten. Mivel így nem bírtak egymással, előhívták a mechtoganjukat. A szinkront valami kissé zavarta, ám végül a győztes Mag Mel és Razenoid lett. Aztán Mag Mel akart valamit tenni Dannel, de Aranaut és Rapilator megakadályozták.

18. Rész: Frontvonalak: A rész elején folytatódik a csata Gundaliaért, Hurrixek, Impalatonok, Aranauték harcolnak érte, hogy legyőzzék a káosz bakuganokat, eközben Ren és Danék beszélgetnek. Ren megmutatja Jesset és Masont is, majd Marucho úgy dönt, hogy Dan ne vegyen részt a következő akcióban. Összevesznek, aztán ott marad Dan, ők pedig elkezdik a harcot. Eközben Dannek egy víziója támad, és úgy dönt hogy elindul Mag Mel kastélyába, Shun eközben figyeli, hiszen gondolta hogy nem tud megülni a fenekén. Majd amikor elindulnak Zoomphán megállítja őket Tayleannel, és beszélgetnek. Dant ekkor eldobja, majd megpróbál vele kedvesnek lenni, de Shunt megpróbálja eldobni Dan, végül az elugrik. Ám amikor elkezdenék a csatájukat, megjelenik rengeteg káosz bakugan, és a hátukon ott van Anubias, majd elkezdenek harcolni, aztán Anubias megidézi Mizerakot és Venexust, aztán Smasheont is, majd Danék Zenthont és Zenthon Titant, mikor rosszul áll Anubias, megjelenik Sellon is, és előhívja a mechtoganjait, ám végül vesztenek, mert segít Marucho is. Marucho ideges lett amiért Dan ilyen ostoba, majd aztán megtalálták Rafeéket, de ekkor pár Flash Ingram miatt egy mély gödörbe estek.

19. Rész: A Kapu Feloldása: A rész elején Aranaut és Linehalt meg egy sereg Splight harcolnak a káosz bakuganok ellen, de nem állnak valami jól, eközben Nurzak és Fabia beszélgetnek, és Nurzak úgy gondolja hogy Neathia lesz a következő. Eközben Dan és Rafe külön van a többiektől Mag Mel kastélyában, a többiek eközben próbálják kivédeni a káosz bakuganok támadását, Dan és Rafe szétszakad, Rafe odamegy a többiekhez és segít nekik, míg Dan elindul Mag Mel felé. Beszélget Mag Mellel, majd az és csatlósai előhívják a káosz mechtoganjaikat. Ekkor megjelennek Maruchoék és segítenek Dannek. Majd elkezdődik a csata, előhívják Danék is mindnyájuk mechtoganját, kivétel Zenthont, majd Mag Melék előhívják Dreadeont, ekkor Zenthon is jön, és összecsapnak. Eközben megjelenik a Vestal Destroyer, és rajta Spectra, és Helios. Használják a BakuNanojukat, amely képes egy mechtogant is elintézni. Végül Dan és Drago úgy tűnik nyer, de Mag Mel és Razenoid még életben van, tehát a harcnak nincs vége! A többiek megbocsátanak Dannek, Spectra pedig elmegy.

20. Rész: Igaz Színek: Danéknek megköszönik Nurzakék a segítséget, majd Danék úgy döntenek, hogy visszatérnek az Interspacebe. Ám amikor visszatérnek, meglátják hogy az Interspace romos. Eközben Mag Mel a két szolgáját elküldi Dan kulcsáért, miközben Razenoid teljesen kiteljesedik. Benék, a Team Anubias tagja menekültek a káosz bakuganok elől, Danék megmentették őket, majd a vezérlőszobához mentek, ott elkezdtek tervezni, közben megérkezett Chris és Soon is, és ekkor elindultak egy csatlakozási ponthoz, ahol kijuthatnak. Ám ekkor megjelent Dylan, és bevallotta, hogy őt az Interspace teremtette. Ekkor megjelent pár káosz bakugan. Majd elkezdtek ellene harcolni, s megjelent Anubias és Sellon. Ekkor felfedték, hogy ők azok, akik megtámadták Danéket, és hogy gonoszak. Sellon megtámadta a "csapattársait", majd elkezdik a harcot. Végül Anubias megidéz két káosz mechtogant, Paigeék meg Swift Sweepet és Vexfistet, végül győzedelmeskednek, de a csatlakozási pont elpusztult, és elkezd esni az eső.

21. Rész: Veszélyes Szépség: A rész elején még egy visszaemlékezés van arról, amikor Sellonék megmutatták, hogy ők Mag Mel szolgái. Sellon futott az esőben, Spyron elől, ugyanis megbüntette Mag Mel, és sikerült neki végül elmenekülnie. Chris és Soon pont időben érkeztek, hogy megmentsék előle. Shun volt az egyetlen, aki nem hitt Sellonnak, de Danék igen, így hagyták hogy ott maradjon. Megérkeztek Mag Mel Flash Ingramjai, és három káosz mechtoganja, Mizerak, Rockfist és Braxion. Danék kimentek, hogy harcoljanak ellenük, kivétel Marucho. Danék előhívták Zenthont, a mechtoganokat legyőzték, ám ekkor jött egy hívás, hogy Sellon beszélni szeretne Dannel, így Dan odament mit sem sejtve. Ám... végül kiderült, hogy Sellon csak hazudott, hogy ő jó lett, ugyanis elveszi Dan kulcsát, Shun megpróbálja megállítani, azonban Chris és Soon is az útjába akad, így végül sikerül megszerezni a kulcsot Mag Melnek, azonban Mag Mel megsemmisíti Sellont. Eközben Anubias megérzi, hogy Sellonnak vége, így elindul Dan ellen.

22. Rész: Befejezetlen Ügy: Anubias dühös, amiért Dan oly sokszor megszégyenítette, ezért elindul hogy kihívja, eközben Dan és Shun pusztítják a káosz bakuganokat, Mag Mel pedig egész lesz, s már nincs szüksége semmire sem, csak le akarja győzni Dant, utána megsemmisíteni a Földet. Anubias elrabolja Noaht, azonban végül kiderül, hogy ez csak egy trükk, hogy kiálljon ellene Dan. Végül Dan kiáll ellene, megjelenik Shun és Noah is az arénában, hogy figyeljék a csatát. Anubias a bakuganjauval kezd, és a Nanoival, végül elbuknak, és jönnek a Mutant bakuganok. Végül Zenthon miatt ők is elbuknak, aztán jön Smasheon, Deezall és Venexus, már csak Krakenoid maradt, ő pedig Dragoval harcol. Közben megidézik Zenthon Titant, aki a káosz mechtoganokkal végez, aztán jön Anubias utolsó esélye, Venexus Titan, elkezdenek harcolni, és élvezik, ám végül megjelenik az égen Mag Mel szemei, s elkezd meghalni Anubias, Dan és Noah sajnálják, Dan pedig le akarja győzni Mag Melt.

23. Rész: A Maszk Mögött: Dan és a többiek beszélgettek, Dan úgy döntött, hogy meg akarja találni Mag Melt, a kapcsolatuk segítségével, eközben a Team Anubias megvédte Soont és Christ, Noah kezdte, majd Benék is beszélltek, Seoonék elmeneküldtek, azonban maguk alatt vannak, a Team Anubias ott hagyta őket, a káosz bakuganokat irtották inkább. Shunék is elkezdték pusztítani a káosz bakuganokat, míg Dan kapcsolatba lépett Mag Mellel, egy sötét Interspaceben. Elkezdtek beszélni, aztán harcolni, Razenoid és Drago megtámadták egymást, aztán a mechtoganjaikat előhívták, Danék pedig egy-egy energiakarddal csaptak össze. Közben Shunék harcoltak a káosz bakuganok ellen, végül Chris és Soon rájöttek, hogy nem segít ha szomorkodnak, és segítettek Shunnak. Közben Marucho próbált kiszabadítani mindenki az Interspaceből, Dylan pedig felajánlotta a segítségét. Dan pedig szembenézett egy régi ellenséggel, Barodiusszal és Dharakkal, majd előhívták a Titanjeiket, ám nem lett a csatának kimenetele. A rész végén Marucho beszélt az apjával.

24. Rész: Interspace Armageddon: A rész elején van egy kis bejátszás az előző részből, amikor kiderült, hogy Barodius volt egykoron Mag Mel, ezután Marucho végül úgy dönt, hogy meg kell semmisíteni az Interspacet, de ahoz előbb ki kell jutniuk. Az apja és Kato, illetve a corpos emberkék építenek egy csatlakozási pontot, és elkezdik a visszaszámlálást a törlésig, ám amikor épp sikerül összegyűjteni a gyerekeket, megjelenik Mag Mel serege, az igazán nagy sereg, ám megérkezik Spectra is, aki segít ellenük nagyon sokat, ám amikor megjelenik Venexus Titan, és Mutant Krowll, kicsit megváltozik a helyzet, ám Dan és Spectra a BakuMutant alak mellett döntenek, és sikerül nekik is elérni, így megszületik Mercury Dragonoid illetve Mutant Helios. Legyőzik a sereget, ám megjelennek újabb Dreadeonok, Danék kijutnak, de Spectra ottmarad, pontosan nem tudni mi történt vele. Azonban a Föld veszélyben van, ugyanis egy fekete hold jelent meg az égen, Mag Mel és Razenoid pedig kiteljesedett.

25. Rész: Sötét Hold: Danék hát kiszabadultak az Interspaceből, de nem várta őket jó hír a Földön, ugyanis megjelent egy sötét hold, amelyben Mag Mel és Razenoid felkészült a végső összecsapásra. Azonban az emberek még útban vannak, ezért elküldte őket Mag Mel egy Sötét Földre. Majd megindította a seregét, illetve 5 különböző elemű Razen Titant(kivétel Darkus), hogy azok lefúrjanak a Föld Magjáig, és így felrobbantsák azt. Neki ennyi nem elég, még azt tervezi, hogy Neathiat, Gundaliat, Vestalt és New Vestroiat is megsemmisíti. Elkezdődik a csata Mag Mel serege ellene, a mechtoganok is előkerülnek, illetve 1-2 Nano is, Shun, Taylean meg Silent Strike pedig előhívják a Mechtogan Titanjüket, Faser Titant! A Razen Titanök száma csökken, ám jön az utánpótlás, közben megérkezik Spectra is a Vestal Destroyeren, amit hű barátja, Gus vezet. Legyőznek egy Razen Titant, majd Mutant Morph-hoz folyamodnak Danék, ám végül megjelenik maga Razenoid és Mag Mel is. Összecsapnak, de Danéket megbénítják, a többieknek pedig nincs elég ereje. Spectra úgy dönt, hogy használjanak egy olyan fegyvert, amely még próba alatt áll, a Battle Suitot. Végül Razenoid felülkerekedik még így is, Dragoék kiszabadulnak, hála Maruchoék tippjének, és megindulnak a Sötét Dimenzió felé, ahol elérkezett a legvégső csata ideje Dan és Mag Mel között.

26. Rész: A Végső Összecsapás: Dan és Mag Mel végül szembenéz egymással egy végső összecsapásban, Razenoid mindvégig elég jól áll, már az első csapásnál Dragonak szüksége van arra, hogy segítsen neki Zenthon és annak Titanje. Megjelenik Dreadeon és Razen Titan is, összecsapnak, miközben Razenoidék folytatják a csatájukat. Eközben a Földön dúl a csata, Spectra és Gus is megindul, hogy harcoljanak Mag Mel serege ellen. Vulcan elég jól bírja a káosz bakuganok ellen, Helios pedig kiüt egy jól irányzott Mauser Becsapódással egy Razen Titant. Aztán Shunék előhívták Faser Titant, és így legyőztek egy Razen Titant, összecsaptak Maruchoék is egy Razen Titannel, amit valószínűleg legyőztek. Noahék kezdték feladni, ám ekkor megjelent Noah előtt Anubias és bíztatta, Chrisék pedig elbújtak egy szikla mögé a Razen Titan elől, de Sellon hangját hallva, megindultak. Eközben a Sötét Holdon dúlt a csata. Drago enyhe hátrányban volt, összecsaptak egy végső mechtogan összecsapásban Zenthonék, és végül megsemmisültek. Razenoid felszívta az energiájukat, így óriásira nőtt, de az ereje is nagyobb lett. Dragot eltalálta egy erőteljes csapással, ám a füstfelhő mögül már egy teljesen új Drago bukkant fel, Fusion Dragonoid! Végül egy-egy csapással összecsaptak, ám a győztes Drago lett. Razenoid és Mag Mel mindketten meghaltak. A serege pedig eltűnt a Földről, az emberek pedig visszakerültek. Marucho aggódott Danékért, közben őket ünnepelték. Végül megjelent Dan és Drago, és mindenki boldog lett.

27. Rész: Gonosz Érkezés: Eltelt egy kis idő amióta Dan és Drago legyőzték Mag Melt és Razenoidot. Egy új hely épült a Marukura Corp voltából, ahol bárki bakuganozhat, de ez már nem virtuális! Ez a Bakugan City. Itt bárki harcolhat másokkal, és a négy legjobb bunyós: Dan Kuso, Shun Kazami, Marucho Marukura és Gunz Lazar, a bunyósok legújabb riválisa. Mira is segített Maruchonak ezt az egészet összehozni. Mirának új társa van, mint Shunéknak, Roxtor a neve, Shunnak Jaakor az új társa, Maruchonak Radizen. Gunz és Marucho amikor összecsapnak, Reptak egyszerűen leveri Radizent, majd Drago és Jaakor közül is kiválik az erősebb, elérkezik a csata Dan és Gunz között. A bemondó pedig Julie. Mind eközben, a Végzet Dimenzióban szervezkednek, Reaper kicsit megváltozott, és lett mechtoganja, azonban az alávaló módon elárulta, és három társával úgy döntöttek kiírtják a bakuganokat. Megjelennek furcsa bakuganok körülöttük, és informálják őket, hogy a bakuganok már nem Vestroián, hanem a Földön élnek, így amikor Reptak és Drago összecsapnak, belerondítanak a csatába. Gunzt úgy tűnik megölik, amikor Reptakot újra bedobná, majd Dant is majdnem elgyepálják, miután egyesülnek Mechtavius Destroyerré. Azonban, ekkor a közönséget hallják Danék, és előhívják Dragonoid Destroyert, összecsapnak, végül Danék nyernek, ám egy új gonosz van a láthatáron, egy maszkos alak.

28. Rész: Jön Wiseman: Az utolsó harc kemény volt, a Mechtoganok ellen, a Destroyer visszament Dan Colarjába, megjelenik Reptak is a törmelék alól, aki elkezdi keresni a mesterét, Gunzt de sehol sincs. Majd később Mirával a Mechtoganokról beszélnek, illetve a Dragonoid Destroyerről, és kiderül, hogy a Dragonoid Destroyer ereje megnövekszik, amikor egyesül Dragoval, illetve még másra is képes. Eközben a Végzet Dimenzióban a Nonet Bakuganok beszélgetnek, amikor megjelenik egy fura alak, ki Wisemannek hívja magát, meglepődnek hogy egy ember az, kiderül, hogy Drago őse volt az, aki bebörtönözte őket oda. Wiseman és a Nonetek szövetkeznek, aztán Wiseman rátámad egy építkezésre, előbb Kodokort, majd Mutabridet végül betadront küldi be, a tévében látják Danék is, rögtön elindulnak, mikor odaérnek elkezdenek harcolni. Wiseman bedobja még a maradék Noneteket, és valami sötét energia segítségével, együtt megidézik a négy áruló mechtogant. megváltozott a négy mechtogan, most mind jobban hasonlít Reaperrel, aztán pedig egyesülnek, Mechtavius Destroyerré, legyőzik Dragoékat, ám Danéknek eszébe jut Destroyer, és előhívják. Dan bedobja Reptakot is, Shun Jaakort, Marucho pedig Mirától kap egy Blasteratet. Végül sikerül legyőzni a Mechtoganokat, és Wisemant, Reptak úgy véli, hogy Gunz az.

29. Rész: Titokzatos Kötelék: A rész elején Danék beszélgettek és bakuganjaik, Wisemanről és a mechtoganokról, meg Gunz is szóba került, Reptak még nem tudta eldönteni, hogy mit tegyen, Danék felajánlották, hogy menjenek el, és keresgéljék Gunzt, rengeteg embert megkérdeztek, de senki sem tudott semmit Gunzról. Mind eközben a Nonet bakuganok beszélgettek egy furcsa helyen, végül megjött Wiseman, és aztán Kodokorral, Betadronnal és Mutabriddel elment a Földre, hogy harcoljanak. Danék semmit sem találtak, ám ekkor meglátta Reptak Gunzt, a tömegben, elkezdett utána menni, de mikor odaértek, Wiseman várta már őket, a Nonet bakuganjaival. Dan és Wiseman összecsaptak, azonban a három bakugan ellen egy bakugannak nem volt sok esélye, Reptak kíváncsi volt, hogy Wiseman Gunz-e, és végül döntött, csatlakozott Danékhez, míg meg nem lesz Gunz. Még így is kevesek voltak, hogy a Noneteket legyőzzék, Mira is besegített Doomtronicokkal, igaz Betadronékat majdnem kiütötték, de jött a kombinációjuk! Gliderak ellen a Doomtronicok semmit sem értek, végül Reptakék egyesültek, és Aerobliztként megnyerték a csatát. Wiseman nem mondta el hogy ki ő, Reptak pedig meg akar bizonyosodni róla, hogy Wiseman Gunz-e...

30. Rész: A Tékozló Bakugan: Jaakor és Shun edzettek egy kicsit, hogy fejlesszék Jaakor ninjatudományát, elég intenzív volt az edzés, végül mikor befejezték, Shun egy kicsit meditált a vízesés alatt, miközben Jaakor egyedül elmélkedett, azonban ekkor támadás érte, két nagyon gyors bakugan támadott rá, kiderült hogy ők a tanítványai, Skytruss és Orbeum. Elmondták, hogy haza akarnak térni New Vestroiára, és szeretnék ha a mesterük is velük menne, beszélgetnek, de Jaakor nem tudja, hogy mit is tegyen, Shun hallotta mindezt, így úgy dönt, hagyja Jaakort a családjával menni, Jaakor nagy nehezen belemegy, elbúcsúznak, Shun kicsit kitisztítja a fejét, amikor is megjelenik Wiseman, két Nonettel. Shun egy maga akart szembe szállni a két bakugannal, ám elég nagyfalat volt neki. Jaakor érezte, hogy történt valami, így mielőtt elmentek volna Vestroiába, ment segíteni Shunnak, Skytruss és testvére rájött, hogy Jaakor és Shun jó partnerek, Spatterix és Stron egyesülnek Scorptakká, így Skytrussra és Orbeumra is szükség van, végül Magmafuryvá egyesülne Jaakorral a tanítványok, s győzedelmeskednek, Jaakor úgy dönt marad, míg Orbeumék elmennek.

31. Rész: Lehetetlen Kombináció: Jaakor és Shun közlik, hogy sikerült Jaakornak egyesülnie a tanítványaival, Danék meglepődnek, majd Radizen kap egy kissé kellemetlen kérdést, hogy ő tud-e egyesülni valamilyen bakugannal. Roxtor szeretne neki segíteni, azonban nem fogadja el, Marucho mivel segíteni akar neki, el akar menni, először a többiek nem tartják jó ötletnek, ám beleegyeznek. Mira és Roxtor is mennek utánuk, aggódik Roxtor Radizenért, okkal, hiszen közben Wiseman a Nonetekkel diskurál. Betadron nagyon mérges, végül Worton és Balista megy Wisemannel, hogy Wortonék megtudják mennyire is erősek a bunyósok. Maruchot meglepi, amikor megjelenik, de Mira még jobban. Radizen elég jól áll Wortonnal és Balistával szemben is, azonban amikor azok egyesültek Volkaosszá, kissé elvesztette az irányítást, Roxtor minden áron akart segíteni neki, végül beugrott, és elrántott a Hidro Monszun képesség elől, így megmentve őt. Beleestek a vízbe, ám amikor "kijöttek", már egy bakugan voltak, Betakor! Betakor és Volkaos végső összecsapásából Betakor jött ki győztesként, Worton már megértette, miért is vesztettek testvérei. Roxtor és Radizen a rész végén takarítottak együtt.

32. Rész: Ellenséges Szövetségesek: A rész elején mindenki alszik, Kato körbejárja a házat, azonban egy valaki még ébren van, mégpedig Mira, aki az új Battle Suitokon dolgozik. Kissé már fáradt, de másnapra végre befejezi. Dan amikor odaér, Julie épp forgat, és meg akarja a Bunyósokat interjúvolni, bár azoknak nincs sok kedvük hozzá. Beszélgetnek, amikor megjön Mira, hogy készen van, bemutat két Battle Suitot, amikor összeesik, hiszen egész éjszaka dolgozott. Nagyon fáradt volt már, így mondták neki hogy pihenjen, de megkéri Katot valamire. Julie egy telefont kap, hogy Wiseman rendbontást okoz, Betadron már mérges volt, ezért támadtak újra. Mikor odaértek Danék, Dan le akarta szedni a maszkját, de nem engedte. Bedobta az összes Nonetet, Danék is a bakuganjaikat, és kialakult egy nagy csata. Támadták egymást, azonban a Nonetek úgy tűnik, lebecsülték kissé Dragoékat, szükségük volt Mechtaviusra. Így már sikerült kiütni Dragot és Reptakot, de Jaakor illetve Radizenék még ellenálltak, Magmafury és Betakor is megjelent közben, de vesztettek. Egy régi ismerős segített végül rajtuk, Runo. Elküldte az új Battle Suitokat, így sikeresen legyőzték az ellenfélt. Nagyon örültek mindnyájan, hogy ott van Runo.

33. Rész: Csata Bakugan Landért: Bakugan Land, egy hely, amely azért épült, hogy a Bakuganok és Emberek együtt élhessenek békében, ez a kapcsolatukat jelző hely. Shun és Marucho, együtt sétálnak egy kicsit, miközben beszélgetnek. Mira már egyre jobban van, lassan menni készül, de Wiseman miatt mindketten addógnak, eközben Dan és Runo elmennek Bakugan Landbe, amely most elég üres, szinte senki sem jár oda. Julie is ott van, és beszélgetnek, majd elindulnak körbekérdezni, miközben kiderül, hogy az emberek már nem bíznak Wiseman miatt annyira a bakuganokban, Dan ideges lesz, ott van egy bohóc is, amely elég kedves. Julie megtalál egy bakugant, amely nem igazán akar vele beszélni, Julie mérges lesz, majdhogynem összevesznek, ám ekkor, a Ziperatoros szobron, amely a Bakugan Land közepén van, megjelenik a bohóc, és kiderül, az Wiseman! Julie meg akarja interjúvolni, azonban az bedobja Spatterixet és Stronkot, elkezdődik egy ádáz, pusztító csata. Drago és Reptak nem áll jól, Runo még a csata elején elfutott, hogy elküldhesse a Battle Suitokat, végül sikerül győzni, Wiseman eltűnik, mint mindig, ám nem volt igaza, a kapcsolat a Bakuganok és Emberek között erősebb mint hiszi, ezt az is igazolja, hogy újra bíznak az emberek bennük.

34. Rész: Lángoló Gunz: A Nonetek már kezdenek nem bízni Wisemanben, hiszen pontosan azt sem tudják ki, vagy mi. Erről beszélgetnek, miközben Runo és Mira is beszélgetnek. Mira már menne haza, de még egy kis ideig a kórházban kell maradnia, észre sem veszi, hogy Wiseman figyelte. Végül egy esős napon, miközben Kato halad a limuzinnal az utcán, majdnem elüti Gunzt. Mindenki örül Gunznak, azonban Dan feltételezi, hogy Gunz volt Wiseman. Beszélgetnek Maruchoékkal, miközben megjelenik ott Gunz, a "titkos megbeszélésen", ám végül megjelenik Wiseman, így elrohannak a fiúk, Gunz ottmarad, mert nem érzi jól magát. Mikor odaérnek a fiúk, valóban ott volt Wiseman, bedobták bakuganjaikat, de Dan átment Wisemanen. Drago rájön, hogy ez csak hologramm, eközben Runo siet, hogy aktiválja a Battle Suitokat. Gunz felajánlja a segítségét, Runo elfordul, de rosszul teszi, Gunz leüti egy sokk bottal, végül ellop pár Battle Suit adatot. Mikor már odaérnek Danék, Kato és Runo eszméletlen, Dan Gunz után iramodik, végül Wisemannel akad össze, aki bebizonyítja amit eddig hittek, ő Gunz! Tremblar és Reptak harcolnak, Reptak vissza akarja hozni a régi Gunzt, de nem megy neki, Reptak veszít, megjelenik a Destroyer, és így győznek. Kato és Runo bocsánatot kérnek, elmondják, hogy a Suitokat ellopta Wiseman, eközben Betadron megkérdezi, hogy ki ő.

35. Rész: Battle Suit Rajtaütés: Mira végre visszatért a Bunyósokhoz, hiszen teljesen felépült, azonban rossz hír fogadja, de mindenki örül annak, hogy visszatért, főleg Roxtor. Elmagyarázza Danéknek, hogy Defendtrix különleges Battle Suit, van egy EMPS nevű rendszere, amivel használhatatlanná teheti a Battle Suitokat. Eközben Wiseman és a Nonetek beszélgettek, végül Kodokorékat vitte magával, Balistát is felkérte, de az nem akart menni. Danék edzettek a Battle Suitokkal, Shun érezte, hogy megjelent Wiseman. Egy óriási Battle Suit összecsapás vette kezdetét, míg Wiseman mit sem sejtve, Balista megtalálta rejtett kamráját, ahol ott volt Gunz eszméletlenül. Drago nem tudta használni az EMPS-t, mert Betadron és társai állandóan támadták, Radizen így Kodokort, Jaakor pedig Mutabridet foglalta le, kisebb nagyobb sikerekkel. Dragonak sikerült használnia végül, így megbénult Betadron, Dan pedig beszélt Wisemannel, el akarta venni a Colarát, de végül Wiseman felülkerekedett a helyzeten, és térden rúgta Dant. Ezután visszavonult, és elment a titkos kamrájába.

36. Rész: Visszaszámlálás a Végítéletig: Wiseman tervei jól haladnak, hiszen nemsokára eljön a pillanat amikor feltámadnak a Mechtoganok, azonban ehhez még szüksége van egy csatára. A Nonetek nem bíznak meg a Mechtoganokban teljesen, de Wiseman biztos a sikerben, így elindulnak mindnyájan a csatába. Eközben a bunyósok megbeszélést tartanak, Wiseman összes szövetségesét megmutatja Marucho a gépen, közben Radizen kommentál, és összevész Roxtorral is. Úgy döntenek elindulnak keresni Wisemant, Shun Skytrussék segítségét is kéri. Végül ők találják meg, Danék odamennek, Runoék pedig a főhadiszállásra. Wiseman és a Bunyósok bedobják bakuganjaikat, és egy igazán izgalmas csata bontakozik ki. A kombinációk mind szerepelnek, s harcolnak, ám végül elérkezik az idő, a Mechtoganok feltámadásának ideje. Megjelennek Coredegonék, és összecsapnak Danékkel, egyszerűen kiütik őket, majd egyesülnek Mechtavius Destroyerré, megjelenik Dragonoid Destroyer, újra csatába megy Jaakor és Reptak, de Mechtavius erősebb, csak egy csapás volt neki a két bakugan. A két Destroyer, mint két testvér csap össze, Mechtavius szerint Dragonoid Destroyernek is el kéne árulni Danéket, de az azt válaszolja, hogy Danék a családja. Mechtaviust mikor megtámadja, az visszatámad, és legyőzi Dragonoid Destroyert, ezután üzen az embereknek, és végül elteleportál.

37. Rész: A Kipusztítás Előestéje: Danék vesztettek Mechtavius Destroyerrel szemben, aki ezután megfenyegette az embereket, hogyha nem hagyják el a bakuganjaikat, akkor nem csak Danék halnak meg, hanem az egész emberiség. Danék beszélgettek főleg a Dragonoid Destroyerről, amely épp javította magát. Shunékkal összeveszett Dan, azon hogy mennyire vannak rászorulva Dragonoid Destroyerre. Ezalatt Balista és Worton arról beszéltek elbújva, hogy mit is talált Balista Wiseman titkos kamrájában. Eközben az emberek kiköltöztek Bakugan Cityből. Elérkezett az éjszaka, Runo Dannel beszélt, Mira Shunnal, míg Kato pedig Maruchoval. Danék kibékültek a stadionban, és megjelent végül a gonosz, Wiseman. Wiseman bedobta a Noneteket, Danék pedig Dragoékat, összecsaptak, azonban Wiseman úgy döntött nincs szükség a Nonetekre, hanem inkább a Mechtoganjaikat hívják elő. Coredegonék megjelentek, de Dragonoid Destroyer még nem gyógyult meg. Így Dragoék egyesülése volt a legerősebb, amit fel tudtak mutatni a közben megalakult Mechtavius Destroyer ellen. Elég jól bírták Aeroblitzék, ám a végső csapáskor megjelent két új Mechtogan, akik megvédték őket: Thorak és Flytris. Aeroblitzék összezúzták Mechtavius pajzsát, Thorakék pedig egyesültek Duomechtrává, így egy csapással elintézték Mechtaviust. Kiderült, hogy Dragonoid Destroyer teremtette a mechtoganokat, Julie pedig boldog volt, hogy nyertek a fiúk.

38. Rész: Ugrás a Győzelembe: New Vestroiában egy kalandrakész bakugan edz, miközben arra vágyik, hogy a Bunyósokkal találkozzon, és neki is legyen egy társa. Végül sikerül átjutnia a Földre, ahol elkezdi kérdezgetni az embereket a bakuganokkal, ám senki sem akar kiállni ellene, illetve még az aréna is zárva van. Egy véletlen folytán végül beleesik Runonak az innivalójába, és összehaverkodnak. Aerogant bemutatja Danéknek Runo, de Dan felhúzza. Mira megvizsgálja Aerogant, majd kimennek a szabadba, ahol bemutatja Aerogan, hogy milyen magasra is tud ugrani. Közben nem veszik észre, hogy valaki figyeli őket, Wiseman, Wortonnal illetve Balistával. Mikor Wiseman előjön, neki akar támadni, de megjön Dan, így vele kell kiállnia. Aerogan akar nagyon segíteni Danéknek, de Runo nem akar újra harcolni. Eközben Worton és Balista sikeresen kiüti Dragot illetve Reptakot, hiszen egyesültek Volkaosszá. Aerogan egyre jobban akar segíteni, Dan előhívja a Dragonoid Destroyert, Runo döntött, bedobja Aerogant. Végül Reptak és Aerogan összefognak, és Aerogan feljut a Hiper Monszun fölé, így lecsap Volkaosra, Dragonoid Destroyer pedig kiüti a Hiper Kereszt Ágyúval. Aerogan visszatér New Vestroiára, hogy befejezze tréningjét, és kiderül, hogy a mestere Blade Tigrerra!

39. Rész: Ellenséges Beszivárgás: Eljött az ideje annak, hoghy a Mechtoganok visszatérjenek az igazi formájukba, ezért Wiseman előhivatja őket a Nonetekkel. Most már nincs szükség a Nonetekre azért, hogy Exostrikerék ott maradhassanak, de Coredegon még nem nyerte vissza teljesen az erejét. Eközben Orbeum és Skytruss is ott volt a szigeten, hiszen Shun eldobta őket Wisemanhez, mikor az teleportált. Mivel úgy vélték, hogy a mechtoganok eléggé veszélyesek lehetnek, jelet küldenek, hogy hol vannak. Közben Danék beszélgetnek, mikor Jaakor érzékeli a jelet, elolvassák, utána pedig Kato segítségével elindulnak a szigetre. Orbeum és Skytruss bajba kerülnek, amikor Stronkba botlanak. Stronk elkezdi üldözni őket, majd Spatterix is besegít neki, így Skytrussék elrepülnek kicsit arrébb. Megérkeznek Danék, találkoznak Skytrusszékkal, ám megjelennek a mechtoganok, akik harcolni akarnak. Balista óvatlanul bemegy Gunzhoz, hogy megtudja ki is pontosan Wiseman, ám az lefüleli, és elvezeti egy sötét helyre, ahol bedobja, és eltűnik. Balista mérges lesz, Wiseman végül felfedi magát, és valószínűleg megöli. Ez alatt a Bunyósok egyesített bakuganjaikkal vereséget szenvednek, és a tengerbe esnek, illetve Gunz felébred végre.

40. Rész: Gunz Él: A Bunyósok vesztettek a Mechtoganok ellen, eközben Gunz felébredt, de nem értette, hogy mit keres ott abban a barlangban. Próbált visszaemlékezni, végül rájött, hogy Exostriker támadása után semmire sem emlékszik. Eközben Wiseman beszélt Wortonnal, aki aggódott Balistáért, azonban Wiseman hazudott neki. Meg akarta nézni Gunzt, aki megpróbálta megtámadni, de az kivédte, aztán megmutatta az arcát. Gunz nagyon meglepődött, Wiseman elengedte végül. A Bunyósok a tengeralattjárón beszélgettek, és Reptak elmesélte, hogy mi történt velük, miután egyszer legyőzte őket Dan és Drago. Gunz miközben ivott, megjelentek Danék, azonban nem hitték el neki, hogy ő nem Wiseman. Reptak feltett neki egy kérdést, ám arról már nem volt emléke, valami oknál folyva. Megjelent végül Wiseman, s visszateleportálta a barlangba. Spatterix, Worton és Stronk, Battle Suitokkal harcoltak a Bunyósok ellen, aztán beszálltak Betadronék és Tremblar is. Wiseman őrült módjára viselkedett, végül Gliderak a földre került, ekkor Wiseman átalakult, és megmutatta igazi alakját, amely Coredegon! Egyetlen csapással kiütötte a Bunyósokat!

41. Rész: Gonosz Fejlődés: Coredegon visszatért mújult erővel, kiderült, hogy ő volt Wiseman, egyszerűen legyőzte a Bunyósokat. Mikor megölhette volna őket, Gliderakék rátámadtak, ám azok is vereséget szenvedtek, közben Danék pedig felszívódtak. Coredegon átalakult Wisemanné, s elindult a barlangba, ahol elmesélte Gunznak, hogyan lett Wiseman, illetve beszélt a Nonetekkel, akiket kissé el próbált temetni, de Gunz bedobta Betadront, aki megmentette. Coredegon előhívta testvéreit, ekkor előjöttek Danék is, hogy revansot vegyenek, ám nem voltak valami előnyben. Mikor egyesültek Dragoék, Coredegonék is úgy tettek, megjelent Mechtavius. Mechtavius ereje sokkal nagyobb volt, mint eddig bármikor. Meg sem tudták karcolni. Gunz nagy választás elé került, hiszen úgy érezte Reptak elárulta, a Nonetek pedig megkérték, hogy legyen a partnerük a bosszújukban. Végül döntött, felvette Wiseman sisakját, így ő lett az új Wiseman! Mechtavius közben összecsapott Dragonoid Destroyerrel, és Duomechtrával. Legyőzte mindnyájukat könnyedén. Mikor a Bunyósokat el akarta küldeni a Végzet Dimenzióba, megjelent Wiseman 2.0 a Nonetekkel, de megcsinálta! Elküldte Danéket a Végzet Dimenzióba.

42. Rész: Gonosz a Gonosz Ellen: Danéket a Végzet Dimenzióba küldte Mechtavius, tehát most Gunznak és a Noneteknek kell szembenézniük Mechtaviusszal. Mechtavius kijelentette, hogy majd elszívja az összes Nonet erejét, aztán kiütötte őket. Gunz és társai elmeneküldtek, azonban a Nonetek nem akarták feladni, úgy döntöttek összecsapnak újra a Mechtoganokkal. Mindeközben a Végzet Dimenzióban Danék próbáltak valamit kitalálni, hogy visszatérjenek, Drago megpróbált átjárót nyitni, de nem ment neki. A Földön pedig elkezdődött a csata. Wiseman/Gunz bedobta Spatterixet, aki próbált úgy összecsapni Mechtaviusszal, hogy nem egyesül Stronkkal. Végül belátta, szüksége van Stronkra, és egyesültek. Gunz bedobta Mutabridet, Kodokort és Betadront is, akik megpróbáltak egyesülni, de Mechtavius megakadályozta kétszer is. Mikor Mutabrid labdaformába visszaalakult volna, Mechtavius megakadályozta, megölte, és elszívta. Gunz bedobta utoljára Tremblart, aki szintén meghalt, egy összecsapásban. Amikor csak Kodokor, Scorptak és Betadron maradt, Spatterix és Kodokor elküldték Gunzékat a Végzet Dimenzióba. Betadronnak nem annyira tetszett a terv, de belement, sok szerencsét kívánt Scorptaknek és Kodokornak. Kodokor feláldozta magát, hogy Scorptak leverhesse Mechtaviust, de nem jött össze, Spatterix és Stronk a földre került. Stronk elmondta Spatterixnek, hogy azt hitte nem szeretett vele egyesülni, végül társa bevalotta, hogy ő a legjobb társ, és meghaltak. Gunz és Betadron megjelent a Végzet Dimenzióban, ahol kihívták Dant és Dragot!

43. Rész: Összecsapás a Végzet Dimenzióban: Betadron és az új Wiseman megérkeztek a Végzet Dimenzióba, hogy leszámoljanak Danékkel. Eközben Julie forgat az operatőrével a Bakugan Cityben, és beszél Damdosszal is. Dan nem akarja, hogy a többiek beleszóljanak a helyzetbe, ez az ő és Gunz csatája! Elkezdik az összecsapást, szinte kő kövön nem marad a Végzet Dimenzióban, egy végső összecsapás kerekedik ki belőle, de hogy kinek lesz a végén végső, azt még nem tudni. Dan és Gunz összecsapnak, Betadron is a legerősebb támadását használja, Drago is a tökéletes mag erejét kihasználva támad. Végül egy nagy robbanás kerekedik ki, Drago áll a levegőben, míg Betadron a földön. Gunz és Reptak közelebb kerülnek érzelmileg egymáshoz, Gunz eldobja Wisemant, és újra partnerként tekint Reptakra. Drago segít felállni Betadronnak, aki csatlakozik hozzájuk, ám megjelenik Worton, és azt mondja, hogy Mechtavius készül elpusztítani a Földet!

44. Rész: Robbanás a Múltból: Mechtavius megjelenik Bakugan City felett, és egy nagy, erőteljes csapással elpusztítja az egészet, a lakosaival együtt. Elindul ezután a következő helyszínre, miközben a Bunyósok Wortonékkal együtt elindulnak egy furcsa járaton, ahol a múltba juthatnak. Víziókat látnak mindnyájan, Betadronnak nagyon rosszul esik, amikor látja testvérei halálát. Mindeközben Mechtavius megjelenik New Vestroián, de már egy csapat bakugan várja őt, és nekiesnek. Azonban rögtön megöli Diablo Preyast, Tristart, és még másokat is. Végül már mindenkit megöl ott, megjelenik Tigrerra és Aerogan, de ők sem jelentettek túl nagy kihívást ellenfelük számára. Mechtavius New Vestroiát is elpusztította mint Bakugan Cityt. Danék elértek a jelenig, ahol látták a Földet, amint el van pusztítva Bakugan City, látták New Vestroiát is, majd Neathiát, Gundaliat végül Vestalt. Betadron és Worton úgy döntöttek feláldozzák maguk. Így a Bunyósok visszajutottak az időben oda, amikor elindult Mechtavius, de most a Bunyósokba botlik.

45. Rész: A Vég Kezdete: Mechtavius és a Bunyósok, egy végső csatában kénytelenek lesznek szembenézni egymással. A Bunyósok bakuganjai egyedül nem lehetnek elég erősek, közben Mira és Julie elmennek Volcano Islandhez, Runo pedig elküldi Fortatront meg Combustoidot, miután kiütötte Mechtavius mindnyájukat, kivétel Betakort, előhívták Dragonoid Destryoert, aki bedobta Jaakort, és Reptakot. Előhívták még Thorakot, Flytrist is. Így sem voltak még elég erősek, hogy legyőzhessék Mechtaviust, végül kiütötte Reptakot újra. Mira pedig azt nézte, hogy a 10% még mindig ott van Dragonoid Destroyer felesleges erejeként. Gunz és Reptak beszélgettek, Gunz úgy érezte, nem a legjobb partner Reptaknak, de Reptak biztosította arról, hogy őt akarja a partnerének, ám ekkor, egy nagy sugár eltalálta őket, vagy mégsem? Megjelent egy új Mechtogan! Chromopod, aki Gunzék társa.

46. Rész: A Sorozat Vége: Mechtavius megtámadta Shunt, miközben elkerülte, a sugár eltalálta Gunzt, vagy mégsem? Egy új Mechtogan született, Chromopod, így teljes Dragonoid Destroyer. Mechtavius elkezdte a végső csapásra való felkészülését, miközben Dragonoid Destroyer mindenki segítségét kérte, a Bakuganok a Földön mind átadták erejüket neki, illetve a Mechtoganok is, amiket ő teremtett, ezzel elérve az Arany Kötelék formát. Azonban ez még nem volt egészen elég Mechtavius ellen, egy hang szólalt meg a semmiből, ő volt Genesis Dragonoid! Segített Dragoéknak, visszaemlékeztek, Mechtavius végül elpusztult. Genesis Dragonoid gratulált Danéknek. Egy kis idővel később, Dan és Gunz lejétszották félbemaradt meccsüket. Igaz Gunzék tüzesen harcoltak, de Danék lettek a győztesek. Egy bulit rendeztek Mechtavius legyőzésének alkalmából, mindenki ott volt, kivétel Danék. Dan és Drago egy csónakban ültek, melyet Kato szerzett be nekik. Shun látta, amint Dan és Drago, otthagyják Bakugan Cityt.

 


Openingek és Endingek
Prológusok
Csapdába Esve az Interspaceben
Nézhető Részek
Intermission Screenek
Változtatott Jelenetek
Csaták
DVD
Leírások
Speciális Epizódok


Szereplők
Főszereplő Bakuganok
Epizód Leírások
Egyéb Bakuganok


Szereplők
Főszereplő Bakuganok
Epizód Leírások
Egyéb Bakuganok
Bakugan Trapek
Battle Gearek


Szereplők
Főszereplő Bakuganok
Epizód Leírások
Egyéb Bakuganok
Battle Gearek
Mobile Assaultok


Szereplők
Főszereplő Bakuganok
Epizód Leírások
Egyéb Bakuganok
Mobile Assaultok
Mechtoganok
BakuNanok
Battle Suitok


Szereplők
Bakuganok
Epizód Leírások
Epizód Leírások(Gachi Baku)


BakuTech!
The Evo Tournament


Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg